Rubljov stenjanjem pomalo plaši protivnike! Đoković o sledećem rivalu i vimbldonskim pravilima!

10.07.2023

20:18

0

Autor: G. F.

Teško je pomeriti policijski čas, ali se može pomeriti početak mečeva

Rubljov stenjanjem pomalo plaši protivnike! Đoković o sledećem rivalu i vimbldonskim pravilima!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Vimbldona pošto je posle igre u dva dana savladao Huberta Hurkača sa 3:1.

A na teren je morao i danas samo zbog pravila da se mečevi na Vimbldonu ne igraju posle 23.00 zbog takozvanog policijskog časa.

 

 

- Mislim da Vimbldon to mora da promeni. Mislim da je policijski čas teško pomeriti, ali mislim da mečevi mogu da počinju bar u 12.00 - rekao je Novak na konfrerenciji za medije, pa dodao:

- Teško je završiti meč kada počnete u večernjim satima. Prethodna dva meča sam se zagrevao oko 13, a počeli su uveče. Ne znaš da li da odeš kući ili da ostaneš. Vimbldon je prilično vezan za istoriju i tradiciju, ne menja mnogo, što poštujem. Dobro je što imao priliku da treniramo na centralnom terenu, iako je trava senzitivna podloga. Šteti travi, to sigurno. Sigurno da bi bilo dobro da izbegavamo ovakve stvari u budućnosti.

Pričao je Novak potom i o narednom rivalu Andreju Rubljovu, koji ga koliko sutra čeka na Centralnom terenu.

- Andrej je fantastičan igrač koji ima jedan od najboljih forhenda u igri. Jak intenzitet donosi, svojim stenjanjem malo i plaši protivnike. Veoma je dobra osoba i radi izuzetno naporno kako bi bio top 10 igrač, što i jeste već godinama. Čudi me to što nikada nije došao do polufinala Grend slema, to će mu sigurno biti motivacija. Nadam se da ću se oporaviti i biti dovoljno svež za sutra - zaključio je najbolji srpski teniser.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike