Beretini posle tri seta poslao Zvereva kući! Forhend i servis kao nekad, sad ide na Alkaraza

08.07.2023

22:43

0

Autor: P.K.

Nemac neprepoznatljiv, nije mogao da parira slabije plasiranom rivalu

Beretini posle tri seta poslao Zvereva kući! Forhend i servis kao nekad, sad ide na Alkaraza
Mateo Beretini - Copyright Profimedia

Italijanski teniser Mateo Beretini, trenutno na 38. ATP listi, u samo tri seta je izbacio 21. nosioca, Aleksandera Zvereva iz Nemačke i tako se plasirao u osminu finala Vimbldona.

Posle 153 minuta igre, Beretini je pobedio 6:3, 7:6 (4), 7:6 (5).

Italijan koji je pre dve godine izgubio ovde u finalu od Novaka Đokovića, dominirao je snažnim servisima i efikasnim forhendima, pokazujući da se postepeno vraća na stari nivo igre.

U prvom setu, brejk nije viđen sve do završnice, kada je teniser iz Italije u osmom gemu iskoristio jedinu priliku za 5:3, da bi potom u sledećem gemu iskoristio prvu set loptu i osvojio prvi set 6:3.

Značajno brzi i koncizni servis gemovi bili su prisutni i tokom nastavka meča, ali je kiša iznenada na 4:4 i 30:30 zaustavila igru na kratko. Kada je igra nastavljena pod zatvorenim krovom, bolje se snašao Mateo - osvojio je taj-brejk sa 7:4 i povisio na 2:0 u setovima.

Igra je nastavljena bez brejk poena sve do kraja tog trećeg seta. Na 4:3, Beretini je imao četiri brejk šanse, što je više nego u celom meču, ali je Zverev maestralno odigrao i izjednačio na 4:4.

Svi su zadržali svoje servise do kraja seta, a potom je, očekivano, usledio novi taj-brejk. I ponovo je Rimljanin bio uspešniji - osvojio je sa 7:5 i tako stavio tačku na meč.

U osmini finala igra sa trenutno prvim igračem sveta Karlosom Alkarazom, koji je savladao Nikolasa Jarija u četiri seta, 6:3, 6:7 (6), 6:3, 7:5.

A šta reći za Zvereva? Prošle godine u ovo vreme bio je drugi igrač sveta, ove godine je igrao polufinale Rolan Garosa, ali je vidan pad forme...

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike