Lajović dva meseca bez pobede! Duci se već oprostio od Vimbldona!

03.07.2023

20:56

0

Srpski teniser osvojio prvi set, ali do kraja meča nije uspeo da pronađe ritam kojim bi izašao kao pobednik iz duela sa Janom Čoinskim

Lajović dva meseca bez pobede! Duci se već oprostio od Vimbldona!
Dušan Lajović - Copyright Profimedia

Srpski teniser Dušan Lajović izgubio je od Britanca Jana Čoinskog 3:1 (5:7, 7:6(4), 6:2, 6:2) u prvom kolu Vimbldona. Meč je trajao dva sata i 37 minuta, a Duci je produžio seriju poraza na pet.

U prvom setu srpski i britanski teniser nisu bili sigurni u svoj servis. Prvo je Lajović izgubio dva vezana servis gema ali pritom uspeo da jedan gem oduzme protivniku. Pri rezultatu 5:5, srpski teniser je iskoristio drugu brejk loptu i tako poveo sa 6:5. Naredni gem je Lajović osvojio bez izubljenog poena i tako poveo sa 1:0 u setovima.

Tokom drugog seta nizali su se loši servis gemovi i Lajovića i Čoinskog. Obojica su izgubili po dva servis gema, tako da je set otišao u taj brejk u kojem Britanac je popravio servis i uspeo da napadne Lajovića sa rizičnim udarcima blizu linije. Na kraju rezultatom 7:4 osvaja taj brejk i set.

U trećem setu Lajović je ostao bez snage, pa je Britanac lako vezao dva brejka i na taj način zakoračio ka trijumfu, koji je overio sa dva oduzeta servisa Duciju u četvrtom setu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike