Alkaraz slomljen zbog načina na koji je završio Rolan Garos: Čitavo telo je počelo da otkazuje – razočarao sam samog sebe!

09.06.2023

20:48

1

Autor: A. Š.

Mladi Španac pružio sjajan otpor Novku u prva dva seta polufinala, a onda zbog fizičkih teskoba statirao do kraja meča

Alkaraz slomljen zbog načina na koji je završio Rolan Garos: Čitavo telo je počelo da otkazuje – razočarao sam samog sebe!
Karlos Alkaraz - Copyright Profimedia

Nadao se Karlos Alkaraz da će baš on biti taj koji će zaustaviti Novaka Đokovića na putu do 23. grend slem trofeja u karijeri. Igrom u prva dva seta nagovestio je da će biti baš tvrd orah za najboljeg srpskog tenisera, međutim fizički problemi nastali početkom trećeg seta uticali su da do kraja meča prvi reket planete više bude statista u polufinalu drugog grend slema sezone.

Bilo mi je vrlo teško, razočarao sam samog sebe. Ušao sam u meč sa fizičkim poteškoćama, ali ovakve stvari se dešavaju i moraću da živim sa njima - izjavio je Alkaraz, pa dodao:

Drugi osećaj je bio je veoma intezivan, počelo je prvo da me boli deo noge, a onda se bol proširila na celu nogu. Mislio sam da imam šanse, ali moje celo telo je počeo da otkazuje i to je bilo to.

Istakao je Alkaraz da iz ovakvih mečeva mora da uči kako bi u budućnosti bio spremniji.

Počeo sam vrlo nervozno, dva seta su bila jako intezivna, imali smo sjajne i teške razmene. To su bile kombinacije svega, ali intezivnost je ta koja mi je ostala zapečaćena u glavi. Naučio sam lekciju, da mi se ovo više ne dešava.

Istakao je mladi Španac da na svetu ne postoji teniser koji u meč protiv Noleta ulazi rasterećeno.

- Onaj ko kaže da ulazi bez nervoze u duel protiv Novaka, taj laže! Istina je, sledeći put se nadam da će meč sa Novakom biti nešto drugačiji, ali sada je tako – kazao je Karlitos otkrivši da je razmišljao i o predaji.

- Imao bih krivicu da sam se povukao, to bi mi teško palo. U trećem setu nisam razmišljao, ali u četvrtom sam shvatio da imam jedan procent šanse da se vratim. Samo sam nastavio da igram, u mom mozgu nije bilo baš zabavno tada. Bilo mi je teško, nikada nisam osetio nešto ovako.

Nije prvi teniser sveta želeo detaljnije da se upušta u komentar Novakovog odlaska u svlačionicu između drugog i trećeg seta, zbog čega ga je deo publike na „Šatrijeu“ dočekao zvižducima prilikom povratka na teren.

- Bio je mnogo puta u toj situaciji, puno više nego ja. Zna da se nosi u ovim situacijama. Ne mogu reći da sam zbog toga zaradio povredu, on je sigurno imao razloga da ode do toaleta i neću ništa više reći o toj situaciji – kazao je predvodnik nove generacije najboljih tenisera na svetu i za kraj poručio:

- Nisam hteo da završim na ovakav način. Igrati protiv Novaka na ovom nivou, u polufinalu Grend slema, veliko je iskustvo za budućnost – istakao je Karlos Alkaraz.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike