Nole, ti si ljudska gromada: Đoković u finalu Rolan Garosa - počistio i Alkaraza! (Galerija)

09.06.2023

18:26

0

Autor: M. N.

Srpski teniser još jednom pokazao zašto je najbolji na svetu, savladavši Španca sa 3:1

Nole, ti si ljudska gromada: Đoković u finalu Rolan Garosa - počistio i Alkaraza! (Galerija)
Novak Đoković - Copyright AP Photo/Thibault Camus

Srpski teniser Novak Đoković se plasirao u finale Rolan Garosa.

Veliki uspeh za našeg igrača, izborio je sedmo finale ovog grend slema, pobedivši Karlosa Alkaraza sa 3:1 (6:3, 5:7, 6:1, 6:1).

Bravo, majstore, opet si pokazao da si najbolji na svetu, a najbolji pokazatelj je da je ostvario 20. uzastopnu pobedu na svim grend slemovima, i time pokazao svoju dominaciju. 

Čini se da je ovaj duel protiv Španca presudila mentalna snaga, ali i Karlosova povreda u trećem setu, od tada Alkaraz nije ličio na sebe. 

To je na najbolji način iskoristio srpski teniser, koji je zasluženo stigao do novog finala gde će se boriti za 23. titulu na grend slemu, čime bi postao jedini igrač u istoriji tenisa kojem je to pošlo za rukom.

Sada, čeka boljeg iz duela između Kaspera Ruda i Aleksandra Zvereva, koji se igra večeras na Filipu Šatrijeu.

Što se tiče ovog meča između Novaka i Alkaraza, da nije došlo do povrede Španca, nema dilema da bi publika gledala jedan kvalitetan okršaj, ali očigledno da je mladi teniser izgorao u ovom duelu, dok je Đoković svakog trenutka znao šta želi, i sigurno da je njegovo iskustvo u ovakvim mečevima presudilo.

Kao što smo već istakli, Nole je stigao do sedmog finala Rolan Garosa, a u nedelju će se boriti da treći put podigne pehar u Parizu.

BLOG UŽIVO:

6:1 - Kraj, Nole u finalu Rolan Garosa!

5:1 - Španac napokon osvojio gem u četvrtom setu, i prekinuo niz Đokovića. Ipak, sve je sada u rukama, koji servira za novo finale grend slema. 

5:0 - Đoković je na korak od finala Rolan Garosa, za to mu je potrebno da osvoji još jedan gem. Idemo, majstore!

4:0 - Nole osvojio deveti zaredom gem, dva brejka u četvrtom setu, i bilo bi pravo čudo da Alkaraz napravi preokret, pogotovo što se vidi da to ima fizičkih problema. 

 

 

3:0 - Srpski teniser potvrdio brejk prednosti. Španac ne može da uđe u ritam, a Noleta deli još tri gema do velikog finala. Sve ide u tom pravcu.

2:0 - Ma, tako je majstore. Novak do brejka i sve je bliži finalu Rolan Garosa. Definitivno, Nole kontroliše meč, Alkaraz izgleda bespomoćno.

 

 

1.0 - Dobro je, Đoković je osvojio prvi gem u četvrtom servisu. Što će mnogo značiti za našeg igrača u nastavku meča. Čini se da se Alkaraz mnogo bolje kreće i da su grčevi iza njega.

Počinje četvrti set:

6:1 - Nole osvojio drugi set. Pitanje je da li će Alkaraz moći da nastavi meč, jer ima grčeve i teško se kreće. Pozvao je još jedan medicinski tajm aut.

5:1 - Kako sada stvari stoje Đoković je već sada osvojio drugi set, jer Španac se tako reći opšte ne kreće na terenu. 

 

 

4:1 - Još jedan brejk ostvario je Đoković. Karlos se opšte ne oseća dobro. Postavlja se pitanje, da li će Španac nastaviti meč. Tražio je još jedan medicinski taj aut.

3:1 - Može da se kaže da je Đoković potvrdio brejk, ali definitivno Španac i dalje ima problem sa povredom. kako sada stvari stoje u pitanju je grč u listu. Videćemo kako će se razvijati situacija na terenu.

2.1 - Alkaraz predao gem Novaku zbog problema Španca sa grčem u nozi. Nesvakidašnja situacija na terenu

1.1 - Nole uspeo da osvoji gem na početku trećeg seta. Međutim, nešto se dešava sa Alkarazom, uhvatio ga grč, ne može da se kreće dobro. Traži medicinski tajm aut. Očekuje se tretman.

0:1 - Alkaraz je poveo, iako je Nole imao svoje neke šanse, ali ne u vidu brejk lopte, ali definitivno Španac igra mnogo bolje. Čini se da ima mnogo više snage od srpskog tenisera.

Kreće treći set:

 

 

5:7 - Nole izgubio drugi set. Alkaraz pokazao svu svoju snagu. Meč kreće od nule. Nole, glavu gore, ništa nije gotovo.

5:6 - Španac je imao priliku dva puta da mu oduzme servis, ali Alkaraz se izvukao i obezbedio sigurno taj-brejk. Nole servira da ostane u ovom setu.

5:5 - Đoković se izvukao iz mrtvih. Imao je Španac tri brejk lopte za osvajanje seta, ali Nole je još jednom pokazao zašto je najbolji na svetu.

 

 

4:5 - Ovaj Nole je neuništiv. Đoković odmah vraća brejk. Nastavlja se velika borba na Filipu Šatrijeu u polufinalu Rolan Garosa.

 

 

3:5 - Šteta, Alkraz u osmom setu pravi brejk i Španac na korak od osvajnja gema i izjednačenja u setovima.

 

 

Đoković pozvao tajm-aut. Novak ima problem sa rukom. nadamo se da nije ništa ozbiljno i da će naš teniser nastaviti borbu za finale.

3:4 - Nastavlja se borba, Alkaraz siguran na svom gemu, iako je Nole nekim čudnim greškama izgubio poene, koje nisu svojstvene našem teniseru.

3.3 - Đoković je rutinski osvojio svoj servis. Nastavlja se egal u drugom setu. Bez brejka. Svi sigurni na svojim servisima.

2:3 - Alkaraz vodi, ali za seda bez brejka u drugom setu. Definitivno gledamo tenisko nmadmudrivanje na Filipu Šatrijeu u ovom delu meča.

2:2 - Novak je rutinski osvojio svoj gem, bez brejka u drugom setu. Rezultatska klackalica, šahovska igra u drugom setu.

2:1 - Dosta uzbdljiv gem u kojem je više sreće imao Alkaraz i stigao do drugog osvojenog servisa. Nastavlja se borba velikih asova.

 

 

1:1 - I Novak je bio siguran na svom servisu. Nastavlja se dobrom igrom srpski tenisr i dolazi do izjednačenja u drugom setu.

0:1 - Alkaraz je krenuo silovito u ovom setu. Osvojio svoj gem bez izgubljenog gema. 

Počinje drugi set:

6:3 - Svarno si najbolji. Đoković stigao do prvog seta i time pokazao da zašto je najbolji igrač sveta. Nastavlja se borba.

 

 

5:3 - Velika borba je viđena i u ovom gemu. Ipak, u njemu je bio uspšeniji Alkaraz. Novak servira za osvajanje prvog seta,

 

 

5.2 - Kakva borba u ovom gemu koji je trajao 14 minuta. Đoković je uspeo da osvoji svoj servis i stigao na korak od osvajanja prvog seta.

4:2 - Alkaraz je uspeo da osvoji drugi gem. Iako je Nole ozbiljno ugraozio Španca, Kalitos je ipak bio uspešan i stigao do drugog gema na meču.

4:1 - Sve ide po planu. Novak mnogo bolje krenuo meč. Potvrdio brejk i sve je bliži osvajanju prvog seta.

3.1 - Nole care, Đoković stigao prvi do brejka. Samo neka tako nastavi.

2:1 - Sve ide po planu, Nole igra dobro i svi se nadamo da će nastaviti u ovom ritmu. Nema dileme da nas očekuje jako dobar meč.

1:1 - Alkaraz je siguran na svom servisu. Bez većih problema i on je osvojio prvi gem na ovom duelu.

1:0 - Tako je majstore, Đoković je bez problema stigao do prvog gema na meču. Samo neka tako nastavi.

Krenuo je meč:

Krenulo zagrevanje oba igrača, svi očekuju da počne meč. Nema dileme da nas očekuje jedan izuzetno kvalitetan okršaj, trenutno dva najbolja igrača na svetu.

Nole izlazi na teren Filipa Šatrije. Ogroman aplauz sa tribina za nešg igrača. 

Novak se sprema za meč sa Alkrazom

Evo šta je Novak izjavio uoči meča.

- Alkaraz je sada igrač koji privlači mnogo pažnje, ali Nadal i Federer, to ne može da se poredi. Mora mnogo da vesla još da dođe do tih visina, ali na pravom je putu. Polufinale grend slema…

Sa kim god da igram, igra se do poslednje kapi krvi, znoja, snage, svega… Da se ode još korak dalje. Me znam jos koliko ću prilika imati da se borim za velike trofeje, ovo vidim kao veliku priliku kad god sam u ovoj situaciji - istakao je Đoković.

Pogledajte i kako se Alkaraz priprema.

 

 

Đoković je od 22 Grend slem titule osvojio "samo" dve u Parizu. Bilo je to 2016. i 2021. godine.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike