Novače, vreme je za revanš i za novo finale! Đoković protiv svetskog broja 1!

09.06.2023

07:50

0

Autor: D. N.

Srbin i Španac su do sada igrali samo jednom, a naš igrač je u "minusu"

Novače, vreme je za revanš i za novo finale! Đoković protiv svetskog broja 1!
Alkaraz i Đoković - Copyright Profimedia

Novak Đoković će danas, oko 15 časova pokušati da se plasira u finale Rolan Garosa, a protivnik će mu biti Karlos Alkaraz, trenutno prvi na ATP listi. Iako je samo ovo uvod u finale koje je na programu u nedelju. jasno je da je reč o finalu pre finala. Drugi polufinalni par čine Kasper Rud i Aleksander Zverev.

Rivalstvo Srbina i mladog Španca nema tradiciju, što je je i jasno jer je Đoković 16 godina stariji.

Odigrali su samo jedan meč do sada i slavio je Alkaraz u polufinalu Mastersa u Madridu prošle godine. Tako da Đoković ima dodatni motiv, a to je želja za revanšom.

Takođe, ukoliko bi savladao Alkaraza, veliki deo posla bi bio odrađen. Zanimljivo je da su na putu ka polufinalu i jedan i drugi izgubili samo jedan set. Špancu je set uzeo Japanac Taro Danijel, a Srbinu Rus Karen Hačanov u prethodnom duelu, u četvrtfinalu. Pre toga su "padali" Kovačević, Fučovič, Davidovič Fokina, Variljas i pomenuti Hačanov.

U slučaju krajnjeg trijumfa, Đoković bi osvojio 23. trofej na Grend slem turnirima, a treći na Rolan Garosu. Prethodna dva osvajao je 2016. i 2021. godine.

Pprošle godine je u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Francuske izgubio od Španca Rafaela Nadala, koji je kasnije osvojio Rolan Garos.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike