Nole neće da ćuti provokatorima sa tribina: Postoje neki ljudi, ne znam šta je u njihovim glavama!

02.06.2023

21:06

0

Autor: A. Š.

Doskora najbolji teniser sveta već tradicionalno ne igra samo protiv rivala na terenima Rolan Garosa

Nole neće da ćuti provokatorima sa tribina: Postoje neki ljudi, ne znam šta je u njihovim glavama!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Postaje već tradicija – kada dođe na Rolan Garos Novak Đoković ne igra samo protiv rivala sa druge strane mreže. Iz nekog razloga, deo publike na tribinama Otvorenog prvenstva Francuske čeka i najmanju priliku kako bi srpskog asa „počastila“ zvižducima, što kod Noleta neretko izaziva veoma burne reakcije.

Nešto slično se dešava i na ovogodišnjem drugom grend slemu sezone. Već od prvog kola Nole se suočavao sa provokacijama pojedinaca, što je prepoznao kao mini problem tokom konferencije za medije posle plasmana u osminu finala Rolan Garosa.

- Moj odnos sa publikom kroz karijeru bih objasnio kao gore-dole. Davali su mi mnogo podrške kada sam gubio u finalima. Takođe, i na koracima pre osvajanja titule i zahvalan sam na tome. I dalje imam podršku, čak i danas. Većina dolazi da gleda tenis – rekao je Nole, pa se osvrnuo na one koji na tribine dolaze i iz nekih drugih pobuda.

- Ima mnogo onih koji dolaze da viču „Ua“ na mnoge stvari koje radite. Oni plate kartu, pa mogu da rade šta žele. U 99 posto situacija ću ćutati, ali u jednom trenutku ću se suprotstaviti.

Pokušao je Đoković da pronađe neku vrstu opravdanja za one koji pokušavaju da „prizovu njegovu mračnu stranu“.

- Ljudi vole da igrač koji nije favorit pobedi, vole duži meč, dramu. U redu je da podržavaju autsajdere, ali kada dođe do nepoštovanja izrazito sam protiv. Krenu da ti zvižde iz čista mira. Promašim smeč, zvižde, dupla greška – zvižde. Postoje neki ljudi, ne znam šta je u njihovim glavama. Večina je došla da gleda tenis, da podrži igrača. Kada neko pređe granicu, provocira, izaziva. Ja sam poznat po tome da na nepravdu reagujem. Sarkastično sam reagovao jer ne znam šta je razlog. Ali to je deo sporta kojim se baviš. Pojedinci se ističu nepoštovanjem - istakao je Đoković.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike