Novak otkrio zabrinjavajuće vesti – Rolan Garos igra povređen!

02.06.2023

20:08

0

Autor: A. Š.

Najbolji srpski teniser posle pobede u trećem kolu Otvorenog prvenstva Francuske objavio ne baš ohrabrujuće zdravstveno stanje

Novak otkrio zabrinjavajuće vesti – Rolan Garos igra povređen!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Plasirao se Novak Đoković u osminu finala Rolan Garos, ali je do četvrtog kola drugog grend slema u sezoni stigao mnogo teže nego što se možda očekivalo. Žestoko je Španac Alehandro Davidovič Fokina namučio doskorašnjeg prvog tenisera sveta, koji je prva dva seta uspeo da reši u svoju korist tek posle taj-brejkova.

Bilo je vidljivo još tokom duela sa 29. reketom sveta da je Nole nervozan. Ulazio je u rasprave sa publikom, u nekoliko navrata karakterističnim, burnim, proslavljanjem poena pokušavao je da sebi da dodatni vetar u leđa, a na druženju sa predstavnicima medija posle meča otkrio je ne baš ohrabrujuće vesti.

- Nemamo vremena da nabrajam sve male povrede koje imam. Nastavio sam da igram, to su stvari koje morate da prihvatite kao profesionalni teniser. Nekada vam treba pomoć fizioterpeuta, nekad pilule, nekada pomoć anđela i Boga. Realnost za mene je da telo odgovara na drugi način nego pre nekoliko godina, moram da prihvatim to i da se prilagodim – istakao je Nole.

„Tajanstveni uređaj“ koji nosi na grudima i ovoga puta bio je tema razgovora sa novinarima, kojima je u šaljivom tonu poručio da želi da bude „Ajronmen tenisa“, posle čega se još jednom vratio na duel sa Davidovičem Fokinom.

- Znam da mogu da igram bolje, tim me stalno podseća da gledam napred, da budem optimističan. U većem delu meča sam se mučio i preživljavao, posebno u prvom setu, bio sam malaksao, nisam bio dobro fizički. Servirao je za drugi set, izvukao sam se iz ponora. Videli ste da su dva seta trajala tri seta. Nisam mislio da će biti ovoliko iscrpljujuće - poručio je Novak. 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike