Mnogo lud meč: Mučio se Nole, ali stigao do osmine finala Rolan Garosa! (Galerija)

02.06.2023

18:53

0

Srpski teniser posle velike borbe pobedio Fokinu sa 3:0

Mnogo lud meč: Mučio se Nole, ali stigao do osmine finala Rolan Garosa! (Galerija)
Novak Đoković - Copyright AP Photo/Christophe Ena

Novak Đoković se plasirao u osminu finala Rolan Garosa.

Srpski teniser je posle velike borbe pobedio Alehandra Davidoviča Fokinu sa 3:0 (7:6, 7:6, 6:2), ali rezultat ne pokazuje koliko se Nole mučio protiv odličnog Španaca.

Neverovatan meč smo videli danas na Filipu Šatrijeu, toliko preokrete i sa jedne i sa druge strane. Nema dileme da je Đokoviću bio ovo najteži duel na šljaci ove sezone, ali možda mu je baš bilo potrebno da ima jedan ovakav meč. 

Najbolji pokazatelj koliko se mučio protiv Fokine, pokazuje da je prva dva seta osvojio tek posle taj brejka.

Mnogo oscilacija, pogotovo se to odnosi na drugi set, u kome je bilo čak šest brejkova, što nije svojstveno za srpskog tenisera. 

U trećem, već je bila rutina, i bez većih problema je osvojio set i na kraju zasluženo pobedio, čime se domogao među 16 najboljih na Rolan Garosu.

Novak će u borbu za četvrtfinale igrati iz boljeg između Hurkača i Variljasa, koji igraju danas nešto kasnije.

BLOG UŽIVO

6:2 - KRAJ.

5:2 - Novak na korak od osmine finala, za to mu je potrebno da osvoji još jedan gem. 

4:2 -Španac se ne predaje, ali sve je u rukama našeg igrača. 

4:1 - Dobro je, ponovo se strepilo da Nole ne prepusti gem Fokinu i tako bude repriza prethodna dva seta. Ali, ovaj put Đoković je bio siguran na svom servisu i zadržao brejk prednosti. 

3:1 - Fokina stiže do prvog gema u trećem gemu, mada je Nole imao šansu da povede sa 4:0. Ipak, i dalje ima brejk prednosti.

3:0 - Sad se lakše diše. Novak potvrdio brejk i sve je bliži osmini finala Rolan Garosa, za to mu je potrebno da osvoji još tri gema.  

2:0 - Srpski teniser stiže do brejka i pravi veliki korak ka plasmanu u osminu finala Rolan Garosa. Nadamo se da više neće biti toliko oscilacija, kao što je bio slučaj u prethodna dva.

1:0 - Dobro je krenulo za Novaka u trećem setu. Na svoj servis poveo je 1:0, nadamo se da će nastaviti u ovom ritmu. Idemo Đokoviću, još malo do pobede.

Novak zvao medicinski tajm aut. Ima problem sa mišićem, dok je Fokina otišao u toalet. Šta nas očekuje u trećem setu.

Počinje treći set.

7:6 - Đoković posle novog taj brejka stiže do vođstva od 2:0 u setovima. Kakav čudan meč Đokovića, dosta preokreta, igraju obojica u serijama. Najvažnije da je Nole na jedan set od osmine finala. 

 

 

6:6 - Nova drama u Novakovom meču. Odluka pada posle taj brejka!

5:6 - Šta se ovo dešava sa Novakovom igrom, toliko padova skoro nije viđeno u njegovom meču. Servira da ostane u drugom setu!

5:5 - Ovo nije normalno. Fokina pravi brejk sa nulom. Kakav meč, ovo se skoro nije desilo Đokoviću u nekom meču. 

 

 

5:4 - Nije mogao bolji trenutak da se napravi brejk, nego što je to uradio srpski teniser. Deli ga još jedan gem do osvajanja drugog seta.

4:4 - Novak je uspeo da prekine seriju Fokine, i osvoji svoj servis. Nadamo se da će ovaj gem da preokrene rezultat u korist Đokovića. 

 

 

3:4 - Novi gem za Španca, očigledno da obojica igraju u serijama. Nismo skoro videli ovakvog Đokovića, dosta oscilacija, koje nisu svojstvene srpskom teniseru.

3:3 - Ovo nije normalno, Novak opet poklonio gem Fokini i vratio ga u meč. Ne pamti se kada je Đoković napravio za set i po šest duplih grešaka. Baš čudno za njega.

 

 

3:2 - Nole se baš naljutio. Siloviti Đoković pravi brejk prednosti. Čini se da je ušao u svoj ritam, a da Fokini posustaje snage. Samo ovako neka nastavi Novak.

2:2 - Đoković se totalno vratio u meč. Osvojio je dva gema zaredom, i duel je opet ušao u rezultatski egal. 

1:2 - Nole imperija odmah uzvraća udarac. Đoković vratio brejk. Sada se lakše diše, meč sa puno preokreta.

0:2 - Nije moglo gore za Đokovića. Španac stiže do brejka, niko ne zna kako je Nole loše servirao na svom servisu. 

0:1 - Imao je Nole tri brejk lopte, ali Fokina je uspeo da osvoji servis i povede na početku drugog seta. Nadamo se da ovo neće uticati na nastavak meča, ovaj gem treba što pre zaboraviti i da osvoji svoj servis. 

Počinje drugi set:

 

 

7:6 - Ljudi, posle velike borbe i pravog spektakla, Novak stiže do osvojenog prvog seta. Idemo Đokoviću.

6:6 - Kakav lud meč, Novak vratio brejk, odluka pada u taj-brejku. Idemo Đokoviću

5:6 - Novak je poklonio ovaj gem Fokini, ne pamti se kada Đoković u jednom gemu napravio tri duple greške. Španac je sada na korak od osvajanja prvog seta.

5:5 - Nastavlja se borba za svaki poen. Očekuje nas izuzetno zanimljiva završnica prvog seta. Fokina igra odlilčan meč, ali isto tako verujemo u Đokovićevu mentalnu snagu.

5:4 - Novaka deli još jedan gem do osvajanja prvog seta, ali neće biti lako, jer preko puta je odličan Fokina koji sve stiže. 

 

 

4:4 - Odličan meč u prvom setu, Fokina se definitivno pokazao do sada najteži protivnik, i Novak će morati prilično da se namuči da iz ovog okršaja izađe kao pobednik. 

4:3 - Uh, lakše se diše. Novak baš ima težak meč, za svaki poen mora ozbiljno da se namuči. Najvažnije da je ponovo u vođstvu i da se vratio u igru. nadamo se da će Fokina malo da posustane.

3:3 - Fokina naljutio Novaka, koji je odmah uspeo da vrati brejk i meč uvede u egal. Odličan duel obojice, svaka čast. Ozbiljno se zakuvalo na Filipu Šatrijeu.

2:3 - Definitivno je Fokina bolje ušao u meč. Nole nikako da nađe svoj ritam, što je iskoristio Španac, i stigao prvi do brejka.

2:2 - I dalje je svako siguran na svom servisu. Bez većih problema Španac osvaja drugi gem prvog seta.

2:1 - Posle velike borbe u trećem gemu, Đoković uzima svoj servis, ali nema dileme da ga očekuje velika borba za svaki poen protiv Fokine. Idemo, Novače!!!!

1:1 - Španac se ne predaje, definitivno ovo neće biti lak duel za srpskog igrača. Fokina siguranna svom servisu.

1:0 - Nije moglo bolje, Đoković do prvog gema na meču. Uspešan je bio na svom servisu, nadamo se da će u ovom ritmu nastaviti.

 

 

Nole otvara meč svojim servisom. Srećno Novače.

Novak Đoković izlazi na teren Filipa Šatrijea, uz gromoglasni aplauz sa tribina.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike