Sada je sve jasno: Da li će Novak biti kažnjen - oglasio se i prvi čovek francuskog tenisa!

01.06.2023

10:38

1

Predsednik njihove federacije izneo stav po pitanju Đokovićeve poruke

Sada je sve jasno: Da li će Novak biti kažnjen - oglasio se i prvi čovek francuskog tenisa!
Novak Đoković - Copyright AP Photo/Thibault Camus

I dalje se ne stišava bura oko Novaka Đokovića i natpisa na kameri "Kosovo je Srbija - stop nasilju" na Rolan Garosu, a tim povodom se oglasio i predsednik Teniske federacije Francuske Žil Moreton.

On ističe da ima razumevanje prema reakciji srpskog tenisera, isto tako je rekao da svaki igrač na konferenciji može da priča o svim temamam.

- Na konferencijama nema nikakvih zabrana, i svaki teniser može da priča o svim temama. Ali, isto tako na terenu, moraju da se poštuju neka pravila i da se ne koristi u političke svrhe. Ako me konkretno pitatate za Đokovića, tu ima povezanosti sa politikom i ono što je napisao na kameri. Ali, za njega imamo donekle razumevanje, jer se to dogodilo pod naletom emocija. To je povezano za Novaka i njegovu porodicu i to je razlog zašto ga nećmo kazniti - poručio je Moreton.

Prvi čovek Teniske federacije Francuske osvrnuo se i na izjavu ministarke te zemlje, koja smatra da je Novakova poruka neprihvatljiva.

- Rolan Garos želi da zadrži svoj neutralni stav po tom pitanju i ne želi da se upliće u to - jasan je prvo čovek Teniske asocijacije Francuske.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike