Nole na Rolan Garosu mora najtežim putem do trofeja? Poznat dan odluke za Srbina!

22.05.2023

09:16

0

Autor: D. P.

Danas počeli prvi mečevi kvalifikacija na Rolan Garosu

Nole na Rolan Garosu mora najtežim putem do trofeja? Poznat dan odluke za Srbina!
Copyright Tanjug/AP, Profimedia

Svet nestrpljivo očekuje žreb za drugi grend slem u sezoni na terenima Rolan Garosa.

U žrebu nema povređenog Rafaela Nadala, neprikosnovenog vladara pariske šljake, koji je 14. puta u karijeri podizao trofej osvajača Rolan Garosa, pa stoga svi osećaju naredni grend slem kao svoju šansu da dođu do vrednog pehara.

Ako bi to uradio Novak Đoković, bio bi mu 23. osvojeni grend slem, čime bi ostavio iza sebe Nadala sa 22 trofeja, dok je Rodžer Federer odavno ispao iz ove trke za mesto na večnoj listi najboljih.

Noletu, međutim, taj poduhvat neće biti lak zadatak, jer u Pariz dolazi kao treći teniser na ATP listi, nakon što su ga posle Rima pretekli Španac Karlos Alkaraz i Danil Medvedev. Sada se postavlja veliko pitanje u čiji će kostur ući Đoković.

Sve će biti poznato u četvrtak, u 14.00 časova kada se bude obavio žreb. To znači da će se Đoković već u polufinalu sastati ili sa prvim nosiocem Alkarazom ili sa njegovim najbližim pratiocem Medvedevim.

Rus do osvajanja Rima nije imao značajnije rezultate na zemljanim terenima. Prošle godine je na Rolan Garosu ispao već u osmini finala od Marina Čilića.

Na drugoj strani, Španac je uprkos osvojenim turnirima u Madridu, Barseloni, Indijan Velsu, pokazao u "večnom gradu" da je ranjiv, dozvolivši nepoznatom Mađaru Fabijanu Marožanu da ga eliminiše u trećem kolu. 

Najviše će, naravno, zavisiti od samog Đokovića i njegove sposobnosti da savlada povredu lakta i povrati dobru formu, nakon traljavog početka sezone na šljaci.

BONUS VIDEO:  

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike