Nole, veliki si! Opet bih to ponovio - Kosovo je naše ognjište, mnogo me boli sve što se tamo događa!

29.05.2023

19:30

0

Autor: A. Š.

Najbolji srpski teniser ne brine zbog eventualne kazne, iako čuje da ima puno primedbi zbog poruke koju je ostavio na kameri

Nole, veliki si! Opet bih to ponovio - Kosovo je naše ognjište, mnogo me boli sve što se tamo događa!
Novak Đoković - Copyright Profimedia/Federico Pestellini/Panoramic/Bestimage

Najbolji srpski teniser Novak Đoković uspešno je krenuo po istorijsku i rekordnu 23. grend slem titulu. Na startu Rolan Garosa Nole je savladao Amerikanca srpskih korena Aleksandra Kovačevića (3:0), ali je posle meča uzburkao svetsku javnost zbog poruke koju je ostavio na kameri.

„Kosovo je srce Srbije“ napisao je Nole, a posle meča na konferenciji za medije dodatno je objasnio svoj gest.

- Mislim da sam rekao sve tom porukom, nisam političar, nemam nameru da ulazim u političke debate. Jako me boli kada vidim šta se događa na Kosovu. Naši ljudi su proterani iz opština. Najmanje što sam mogao da uradim je ovo. Osećam odgovornost kao javna ličnost. Nezavisno od oblasti u kojoj se nalazim – kazao je Nole, pa dodao:

- Kao i sin čoveka koji je rođen na Kosovu, osećam dodatnu odgovornsot da iskažem poruku podrške našem narodu. Mnogi ne znaju šta budućnost donosi za Kosovo i srpski narod. Vrlo je bitno da pokažemo slogu i podršku i u ovakvim situacijama.

Istakao je Nole, između redova, da ga eventualna kazna zbog te poruke nimalo ne dotiče.

- Ne znam šta će biti. Čujem da je bilo dosta primedbi na društvenim mrežama od stranih novinara. Da li će me kazniti ili nešto slično, ali nemam nikakve zadrške, ponovio bih to isto. Protiv sam ratova, nasilja, konflikata bilo koje vrste i to sam uvek iskazivao u javnosti. Ova situacija je presedan u internacionalnom pravu i po povelji Ujedinjenih nacija – naglasio je Đoković i na kraju podvukao:

- Ima mnogo razloga zašto sam to napisao na kameri. Kosovo je naše ognjište, uporište, tamo su se događale velike bitke, upravo to je istina – kazao je Novak Đoković.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike