Ništa bez tenzije kod Novaka: Đoković se malo mučio, pa pobedio Kovačevića!

29.05.2023

16:18

0

Srbin pobedio Amerikanca sa 3:0 i zakazao duel sa Mađarom

Ništa bez tenzije kod Novaka: Đoković se malo mučio, pa pobedio Kovačevića!
Novak Đoković i Aleksandar Kovačević - Copyright Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badi/as)

Novak Đoković se plasirao u drugo kolo Rolan Garosa.

Srpski teniser je na startu prestižnog turnira pobedio Aleksandra Kovačevića sa 3:0.

Najvažnije da je Nole uspeo da savlada nezgodnog Amerikanca i domogne se naredne runde ovog turnira, gde će igrati protiv Mađara Martona Fučoviča, koji će sigurno biti mnogo teži protivnik nego Amerikanac.  

Možemo biti zadovoljni izdanjem trećeg igrača sveta, kontrolisao je meč u većem delu, jedino je došlo do pada u trećem setu, Nole je ušao u malu krizu, ali brzo je izašao iz nje i na kraju zasluženo stigao do trijumfa.

Pre svega to se odnosi na prva dva seta gde je srpski teniser dominirao, protivniku nije dao ni promil šanse da nešto uradi, međutim u trećem je došlo do pada fokusa, to je Kovačević iskoristio, napravio dva brejka, ali to je bilo sve što je uradio u današnjem meču.

BLOG UŽIVO:

Novak Đoković izlazi na teren Filipa Šatrijea

Đoković prvi servira na meču.

1:0 - Dobro je krenuo meč, bez većih problema osvojio prvi gem na meču. Samo neka tako nastavi.

1:1 - Kovačević očigledno nema predrasude ko je na drugoj strani mrežice. Hrabro krenuo u ovaj duel i bez većih problema osvojio gem na svoj servis.

2:1 - Za sada obojica tenisera sigurni na svojim servisima. Zanimljvo da su sva tri gema završena identičnim rezultatom, igrači su osvojili po jedan poen. 

2:2 - Prvi neizvestan gem, Novak je imao čak i brejk loptu, ali Kovačević je još jednom pokazao da nema straha prema najboljem teniseru sveta. Nastavlja se velika borba. 

3:2 - Perfektan Đokovićev gem. Najbolji pokazatelj je i taj da je Kovačević samo dva puta pipnuo lopticu u na servis srpskog tenisera.

4:2 - Nije moglo bolje, Đoković pravi prvi brejk i tako je sve bliži osvajanju prvog seta. Sada je najvažnije da potvrdi brejk.

5:2 - Sjani Novak. deli ga još jedan gem do prvog seta. Odličnih prvih 28. minuta Đokovića na startu Rolan Garosa. Samo neka nastavi u ovom ritmu. 

5:3 - Srpski teniser se nije previše trudio u ovom gemu. Kovačević lako osvojio svoj servis.

6:2 - Odlično je odigrao Đoković prvi set, pokazao ko je apsolutni favorit u ovom meču. Ova igra daje nadu da se Nole vraća u svoj preponzatljiv ritam igre.

Kreće drugi set!

1:0 - Gde će bolje, odmah na početku drugog seta, na servis Kovačevića, Đoković pravi brejk. Briljantna igra srpskog tenisera.

2:0 - Nole potvrdio brejk, igra odličan meč. Amerikanac ne zna šta ga je snašlo. To je onaj stari Đoković.

2:1 - Posle velike borbe u ovom gemu, Kovačević uspeva da osvoji svoj gem. Imao je Đoković šansu da napravi još jedan brejk u drugom setu, ali Amerikanac je pokazao da se ne predaje. Borba se nastavlja na Filipu Šatrijeu.

3:1 - Ovo je bio veoma bitan gem, koji je osvojio Đoković i tako zadržao prednost. Jedini problem srpskom teniseru može da stvara da je vetar počeo jako da duva.

4:1 - Dva brejka prednosti srpskog tenisera. Nole je sve bliži osvajanju drugog seta. Igra Đoković dobro, kontroliše meč.

5:1 - Pleše Nole po terenu Filipa Šatrijea, jednostavno sve mu ide od ruke i gotovo je izvesno da će povesti sa 2:0 u setovima protiv Kovačevića. Za to mu je potreban još jedan gem.

5:2 - Đoković se nije forsirao u ovom gemu, čeka svoj servis i tako stavi tačku na drugi set. Nadamo se da će tako i biti.

6:2 - Nole podseća iz najboljih dana, kada protivnicima nije dao da dišu. To na svojoj koži najbolje oseća Kovačević. Đoković rutinski do drugog seta. Deli ga još jedan od drugog kola Rolan Garosa.

 

Počinje treći set: 

1:0 - Repriza početka drugog seta. Nole pravi brej i to sa nulom, što dovoljno govori ko dominira na ovom okršaju. Srbin je sve bliži drugom kolu Rolan Garosa.

2:0 - Novak nastavlja sa odličnom igrom. Imao je Kovačević tri brejk lopte, ali Đoković je još jednom pokazao zašto je najbolji teniser svih vremena. Uspeo je da potvrdi brejk.

2:1 - Viđena je velika borba u ovom gemu, ali Kovačević je uspeo da osvoji svoj servis, iako je Đoković imao tri brejk lopte.

3:1 - Mučio se Nole na svom servisu, ali uspeo je da ga osvoji i tako zadrži prednost jednog gema. 

3:2 - Kovačević se ne predaje, iako ima minus dva seta. Ipak, sve je u rukama srpskog tenisera, koga dele još tri gema do trijumfa u prvom kolu Rolan Garosa.

3:3 - I to se dogodilo. Kovačević pravi prvi brejk na meču i vratio se u igru u trećem setu. Amerikanac se totalno opustio. Nastavlja se borba, u kojoj se nadamo da će Đoković izaći kao pobednik.

4:3 - Ali zato je Novak najbolji na svetu. Odmah je vratio brejk i pokazao ko dominira u ovom meču. Sve je bliži pobedi protiv Kovačevića. 

5:3 - Sve se vratilo u korist Đokovića. Deli ga još jedan gem do plasmana u drugo kolo Rolan Garosa. 

5:4 - Kovačević lako do gema, sve je u rukama Novaka sada.

5:5 - Šta se ovo dešava, Amerikanac do novog brejka, najlošiji set Noleta, definitivno da se nalazi u krizi.

5:6 - Kovačević obezbedio taj-brejk, Nole mora da osvoji ovaj gem, ili u suprotnom igraće se četvrti set.

 

 

6:6 - Odluka pada u taj-brejku. Niko nije očekivao ovakav rasplet meča, pogotovo što je Đoković u čitavom duelu kontrolisao okršaj.

 

KRAJ - Đoković pobedio sa 3:0

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike