Međedović na korak od Rolan Garosa! Pobedio velikog favorita, vreme je da saznamo da li je sazreo!

24.05.2023

17:00

0

Autor: P.K.

Poslednji rival pre glavnog žreba je slabije plasiran na ATP listi

Međedović na korak od Rolan Garosa! Pobedio velikog favorita, vreme je da saznamo da li je sazreo!
Hamad Međedović - Copyright MN Press

Samo pet mečeva je Hamad Međedović odigrao kad je u pitanju ATP tenis, ali je sada blizu plasmana u glavni žreb jednog grend slema.

Ovaj 19-godišnjak iz Srbije je u drugom kolu kvalifikacija za Rolan Garos pobedio Argentinca Huana Manuela Serundola sa 6:3, 3:6, 6:3.

Međedović pokazuje da je spreman za veliki skok na ATP listi i da može da se takmiči sa najboljima na svetu. On je već osvojio dva čelendžera, poslednji pre deset dana u Mathauzenu, i najavio da će pokušati da se kvalifikuje za Rolan Garos.

Prvu prepreku je savladao, to je bio Ivan Gahov, neugodni Rus koji je zadavao probleme i Novaku Đokoviću u jednom meču, ali je Međedović uspeo da preokrene i prođe dalje.

Drugi protivnik je bio Serundolo koji je na 104. mestu ATP liste, visoko rangiran kao nosilac u kvalifikacijama, ali to nije uplašilo srpskog tenisera.

On je uspevao da vrati svaki brejk i nije se predavao ni posle izgubljenog seta. Sve to govori da Međedović ima veliki potencijal i talenat.

Još samo jedan korak ga deli od glavnog žreba čuvene pariske šljake, a taj korak se zove o Jesper De Jong, 195. igrač sveta. Ovaj Holanđanin je 30 mesta lošije rangiran od našeg Međedovića.

Na papiru, dosta lakši protivnik od samog Serundola koji je eliminisan u drugom kolu. Sada je na Hamadu da nam pokaže da li je sazreo da napravi jedan, ali ogroman korak dalje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike