Evo kako je Novak pomogao Bekeru da preživi najteže dane u zatvoru: Sve dok želi da igra, biće jedan od favorita!

23.05.2023

20:49

0

Autor: A. S.

Nemac otkrio malo poznate detalje iza rešetaka

Evo kako je Novak pomogao Bekeru da preživi najteže dane u zatvoru: Sve dok želi da igra, biće jedan od favorita!
Boris Beker i Novak Đoković - Copyright Profimedia

Težak period života je iza čuvenog Nemca Borisa Bekera. Izvesno vreme bivši teniser je proveo u zatvoru, zbog finansijske prevare, a po izlasku, bilo je jasno da se promenio.

Život iza rešetaka uticao je na njega, a u razgovoru za Gardijan je otkrio i kako je u zatvoru gledao tenis, tačnije meč svog bivšeg saradnika, Novaka Đokovića.

Reč je o finalu Vimbldona, u kome je Novak savladao Nika Kirjosa.

- Bio sam jako emotivan kada se to dogodilo. To je bio fantastičan podvig, a budući da se radi o mom prijatelju, veoma me je razveselilo - naveo je Beker i otkrio da mu je Novak i njegov rezultat, pomogao da mu se popravi raspoloženje u teškim danima, a potom se osvrnuo na Đokovića danas:

- Bilo bi glupo otpisivati ga. Zemlja nije njegova najbolja podloga, ali u zadnjih nekoliko godina uspeo je da ulovi formu baš za Rolan Garos. Sve dok je zdrav i dok želi da igra, uvek će da bude jedan od favorita za osvajanje grend slema.

Nemac smatra da Novak i dalje ne dobija ni poštovanje, a ni ljubav, koje itekako zaslužuje.

- On je vrlo otvoren, komunikativan čovek koji ponekad deluje kao teniska mašina. Ali kada nije na terenu, prilično je šarmantan. S njim možete da razgovarate o poslu, politici, muzici, dobar je dečko. Takođe je i pravi teniski istoričar. Shvata ko je bio ovde pre njega i želi da ostavi svoj trag. To je već i učinio. Uz sve to je i perfekcionista, kao uostalom i sve superzvezde. Želi da odigra savršen meč, što se možda dogodilo jednom ili dvaput u njegovoj karijeri - zaključio je Boris Beker.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike