Potpuni šok! Nadal rastužio teniski svet i najavio odlazak u penziju: Telo je reklo da je dosta!

18.05.2023

16:17

0

Autor: G. F.

Španac zbog povrede neće igrati na turniru koji je osvajao 14 puta, ali to nije najgora vest

Potpuni šok! Nadal rastužio teniski svet i najavio odlazak u penziju: Telo je reklo da je dosta!
Rafael Nadal - Copyright Tanjug/AP Photo/Dita Alangkara/

Jedan od najboljih tenisera sveta svih vremena, a daleko najbolji kada se radi o igranju na pariskoj šljaci, Španac Rafael Nadal neće igrati na Rolan Garosu!

Odluku o povlačenju objavila je njegova agencija, a potvrdio ATP. Nadal, koji će u junu napuniti 37 godina, nije igrao još od januara zbog povrede koju je zaradio na Australijan openu.

 

 

Prve prognoze su bile da će oporavak trajati od šest do osam nedelja, ali ni do dan danas nije uspeo da dođe u stanje da zaigra vrhunski tenis.

- Ne znam koliko još neću moći da treniram. Možda tri, možda četiri meseca. Verujem da je ovo prava odluka, zbog svog osećanja i sreće. Morao sam da se zaustavim, ovako ne mogu više. To je moja trenutna ideja, ali još uvek ne želim da se skroz oprostim od igranja turnira i karijere - rekao je Nadal i dodao:

Dobro sam, ali tužan. Teniski sam i dalje na visokom nivou, ali fizički nisam. Moram to da prihvatim i da idem napred. Ima mnogo stvari u životu zbog kojih uživam. Treba da budem zahvalan na svim lepim stvarima koje su mi se desile. Iako moja glava to ne želi, telo mi je zasad reklo 'dosta'.

Želja je bila prisutna, ali je telo reklo svoje i Nadala, nećemo gledati u Parizu ove godine. Na ovom turniru odigrao je 115 mečeva i ima samo tri poraza, uz fantastičan podatak da je dobio svih 14 finala u kojima je zaigrao.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike