Novaka hvale jer je kritikovao baš ovog sudiju: Stalno glumata, a bio suspendovan jer je hrabrio Kirjosa tokom meča (VIDEO)

17.05.2023

20:23

0

Autor: P.K.

"Odavno je neko trebalo da uradi ovo"

Novaka hvale jer je kritikovao baš ovog sudiju: Stalno glumata, a bio suspendovan jer je hrabrio Kirjosa tokom meča (VIDEO)
Đoković u raspravi sa Lahjanijem - Copyright Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia

Novak Đoković je neočekivano ispao sa Mastersa u Rimu, pošto ga je pobedila mlada nada svetskog tenisa Holger Rune.

Posle toga se očekivano oglasio glavni Novakov "mrzitelj", američki novinar Ben Rotenberg, ali je njegov komentar o Srbinu bio neuobičajeno pozitivan. Pošto je pohvalio Runea za igru, bacio se na Srbina, ali na neobičan način.

Ovaj duel je inače bio pravi haos, jer smo videli mnogo stvari koje nisu uobičajene. Đoković je ne jednom, nego dva puta bio ljut na svoj boks i svašta im je govorio, a u jednom trenutku se svađao i sa sudijom.

Novak je tada prišao sudiji Mohamedu Lahjaniju i pitao ga zašto glumata i odugovlači kod poena, a Rotenberg je to pohvalio!

- Nikad nisam video da neki igrač direktno proziva Moa Lahjanija zbog glumatanja, ali davno je to trebalo uraditi. Bravo za Novaka. Mislim i da će Lahjani u ovoj sezoni biti u Netfliksovom dokumentarcu jer je često ozvučen, a i glumi stvarno preterano, čak i po njegovim standardima – napisao je Rotenberg.

 

 

Lahjani je Šveđanin, njegovi roditelji su emigrirali iz Maroka kad je on bio dete. Sudio je najduži meč u istoriji tenisa, epski okršaj Džona Iznera i Nikole Maija na Vimbldonu 2010. (11 sati i pet minuta, pobedio Izner). Godine 2018. je na kratko suspendovan jer je ohrabrivao Nika Kirjosa u duelu protiv Pjer-Iga Erbera.

On je tada sišao sa stolice, prišao Kirjosu i rekao mu da se potrudi više.

Australijanac je tada bio u setu zaostatka i pretrpeo je brejk, ali je posle "intervencije" pobedio. To je izazvalo salvu kritika aktivnih i bivših igrača, pa je on suspendovan sa sledeća dva meča.

Iako važi za dobrog sudiju, on često skreće pažnju na sebe jer glumi i rezultat objavljuje teatralno.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike