Novak svestan šta se dešava u svetskom tenisu! Ne želim da tražim izgovore, dobro je da oni dolaze

17.05.2023

17:37

0

Autor: D. N.

Od srpskog tenisera bolji je bio Danac Holger Rune

Novak svestan šta se dešava u svetskom tenisu! Ne želim da tražim izgovore, dobro je da oni dolaze
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia

Novak Đoković neće odbraniti titulu na Mastersu u Rimu, pošto je u četvrtfinalu poražen od Holgera Runea. Meč je završen posle tri seta i prekida zbog kiše, a najbolji srpski teniser bio je veoma nervozan tokom duela sa Dancem.

- Ne želim da tražim izgovore, bio je bolji igrač danas. Imao sam neke fizičke probleme u prvom setu. Uspeo sam posle da nađem ritam, publika mi je vratila sampopouzdanje. Jeste me prekid zaustavio kada sam uhvatio ritam, ali to je situacija sa kojom sam se već suočavao tokom karijere - kazao je Novak uz komentar protivnika.

- Igra veoma brzo, nepredvidiv je, kompletan igrač. Kada uhvati neki zalet, ne možeš da ga zaustaviš. Veoma je dinamičan, ekspolozivan, nema puno iskustvo, ali već ga stiče na velikim mečevima. Grend slemovi su drugačiji, osećam da imam više šanse od svih u tri dobijena seta - dodao je Đoković svestan da dolazi nova generacija igrača,

- Alkaraz je broj jedan u svetu od ponedeljka, igra izvanredan tenis. Dobro je za naš sport da imamo nova lica. Rekao sam da moramo da dočekamo taj trenutak kada će doći smena generacija. Ali, veoma sam srećan kako funkcioniše moja karijera, i dalje mi je plan da idem napred, pa ćemo videti koliko ću uspeti da doguram.

Naredni turnir je Rolan Garos...

- Uzeću nekoliko dana da iscelim telo, da rešim neke fizičke teskobe. Biću u Parizu nekoliko dana gde ću trenirati, tamo je sve drugačije, teren, loptice... Grend slem je grend slem, nadam se da ću doći spreman, podizati igru i biti najspremniji onda kada bude bilo najvažnije - zaključio je Đoković koji će od ponedeljka prvo mesto prepustiti Karlosu Alkarazu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike