Kad je teško, evo šta Novak radi! Đoković otkrio tajnu uspeha!

14.05.2023

17:50

0

Autor: D. N.

Srpski teniser pobedio Grigora Dimitrova za plasman u osminu finala u Rimu

Kad je teško, evo šta Novak radi! Đoković otkrio tajnu uspeha!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Novak Đoković je upisao novu pobedu u duelima sa Grigorom Dimitrovim. U meču trećeg kola Mastersa u Rimu na kojem i brani titulu, slavio je sa 2:1 i sada poveo sa 11:1 u međusobnim okršajima.

Ali nije sve išlo tako glatko, što je i sam Novak priznao na terenu.

- Nije bilo loše. Dosta čvrsto, mogao sam da dobijem i u dva seta. Imao sam set vođstva i 4:2 u drugom, onda i dobar forhend koji sam promašio. Bila je tu dupla greška, publika je malo rivala bodrila i energija se promenila. Imao sam nove lopte. Spustio sam nivo igre, ali sam srećom našao vrlo važan brejk u prvom gemu trećeg seta. Prebacio se momentum na moju stranu - kazao je Đoković i otkrio kako se nosi sa pritiskom u najtežim momentima.

- Srećom u karijeri sam dobio više mečeva nego što sam izgubio kada sam se nosio sa teškim uslovima, šta god bilo na terenu, ali sam i izgubio naročito na početku karijere od najvećih rivala. Kad god je trebalo da napravim korak i osvojim slem, nisam mogao to da uradim. Postao sam jačim zbog rivalstava sa Nadalom, Federerom i Marijem. Ostao sam na kursu, verovao sam u sebe, najvažnije je pronaći formulu, ostati fizički i mentalno stabilan.

Ovih dana u Rimu, vremenski uslovi nisu najbolji...

- Mislim da sam odigrao na boljem nivou nego na prvom meču (protiv Ečeverija). Drugačije je uveče, nema vetra i ne odskače loptica toliko. Izazovni uslovi, mnogo loših odskoka, to je deo igre i ove podloge. To može da se očekuje, izgubio sam koncentraciju na kraju drugog seta.

Publika je podržavala njega u drugom setu, ali sam posle držao stvari pod kontrolom - zaključio je Đoković koga sada čeka duel sa boljim iz duela Britanca Kamerona Norija i Mađara Martina Fučoviča.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike