Nole čuo loše vesti iz Madrida - mladom Špancu ostao još korak: Srbija će navijati za autsajdera

05.05.2023

18:40

0

Autor: P.K.

Nije dobro, nije dobro...

Nole čuo loše vesti iz Madrida - mladom Špancu ostao još korak: Srbija će navijati za autsajdera
Alkaraz i Đoković - Copyright Profimedia

Novak Đoković je u opasnosti da izgubi prvo mesto na ATP listi, jer je njegov najbliži pratilac Karlos Alkaraz stigao do finala Mastersa u Madridu.

Mladi Španac je u polufinalu savladao Bornu Ćorića sa 6:4, 6:3 za sat i 36 minuta igre.

Alkaraz je tako napravio veliki korak ka preuzimanju vrha svetskog tenisa, jer Đoković nije ni nastupio na turniru u Španiji. Španac, međutim, još nije siguran da će prestići Srbina, jer će morati da osvoji i turnir u Rimu, gde prošle godine nije igrao i ne brani bodove.

Ćorić je bio dostojan protivnik u prvom setu, kada je imao i brejk šansu, ali je propustio da je realizuje. Alkaraz je to kaznio i oduzeo mu servis u sledećem gemu, što mu je bilo dovoljno za vođstvo od 1:0 u setovima.

Drugi set je bio pun brejkova, čak četiri puta su teniseri gubili svoj servis. Prvi je to uradio Alkaraz, ali je Ćorić odmah uzvratio. Međutim, Hrvat nije uspeo da zadrži svoj servis ni u narednom gemu. Alkaraz je potvrdio brejk i poveo sa 4:2. U devetom gemu je još jednom oduzeo servis Ćoriću i plasirao se u finale.

Alkaraz će biti veliki favorit, jer će mu protivnik u finalu biti pobednik meča Jan-Lenard Štruf (65. na ATP listi)-Aslan Karacev (121. ATP).

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike