Nole, spremaj se – ideš na Ju-Es open!

01.05.2023

23:47

0

Autor: A. Š.

Američke vlasti zvanično potvrdile da u maju ukidaju sve zahteve za inostrane državljane koji nisu vakcinisani protiv koronavirusa

Nole, spremaj se – ideš na Ju-Es open!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Hoće, neće… Ipak hoće! Najbolji srpski teniser Novak Đoković dobio je vesti koje dugo očekuje. Od večeras je zvanično – srpski as ove godine će igrati na Ju-Es openu.

To je postalo jasno, pošto su vlasti u SAD u ponedeljak uveče najavile da će za desetak dana i zvanično ukinuti sve zahteve za inostrane državljane koji nisu vakcinisani protiv virusa korona.

Dugo već traju nagađanja da li će administracija Džoa Bajdena otvoriti granice svoje države za svakoga ko poželi da dođe u nju. Podsetimo, zbog odluke da se ne podvrgne imunizaciji protiv virusa koji je ne tako davno paralisao celu planetu, Noletu je od prošle godine onemogućeno da kroči na tlo SAD zbog zakona koji bi trebalo da bude ukinut 11. maja.

- Od januara 2021. godine broj smrti od virusa korona smanjio se za 95 odsto, a broj hospilatizovaniuh pacijenata je smanjen za 91 odsto. Globarno, broj smrti od virusa korona je na najmanjim brojkama još od početka pandemije. Usled težnji cele vlade rekordan broj od 270.000.000 Amerikanaca je dobio makar jednu dozu vakcine za kovid. Danas objavljujemo da će naša administacija završiti sa svim zahtevima vezanim za kovid 19 vakcine 11. maja - navodi se u saopštenju zvaničnika SAD. 

To u praksi znači da je Noletu ukinuta i poslednja prepreka na putu da ove sezone ostvari kalendarski slem, što bi bez ikakve dileme značilo i zvanje najtrofejnijeg grend slem tenisera svih vremena, a vrlo verovatno i GOAT priznanje.

Novak je sezonu otvorio osvajanjem Australijan opena, trenutno se priprema za predstojeći Rolan Garos, posle kojeg sledi Vimbldon i za kraj Otvoreno prvenstvo SAD, koje se ove godine održava na terenima "Flešing medouza" od 28. avgusta do 10. septembra u Njujorku.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike