Nije lako to uraditi kada se pređu tridesete! Lajović otvorio dušu u Banjaluci

18.04.2023

19:24

0

Autor: D. N.

Srpski teniser je na Srpska open eliminisao zemljaka Filipa Krajinovića

Nije lako to uraditi kada se pređu tridesete! Lajović otvorio dušu u Banjaluci
Dušan Lajović na Srpska open - Copyright MN Press

Srpski tenis je danas ostao bez jednog predstavnika na Srpska open, ali je tako moralo da bude. Od Filipa Krajinovića je uspešniji bio Dušan Lajović.

Podsetimo, ovaj duel odigran je iz dva dela. Juče je bio prekinut pri rezultatu 1:1 u setovima, a danas je nastavljen pa i završen.

- Iskreno ni meni ne odgovaraju ovakvi uslovi, više volim sunce, da menjam ritam. Danas je presudila moja bolja forma. Filip se malo muči sa svojim tenisom, nije imao tako dug period da traži igru. Nadam se da će se vrati na pravi put, svi znamo da ima kvalitet. Samo da te mentalne stvari kada je loš period i uđu ti u glavu, moraš da izbaciš, a onda se vratiš, kreneš da radiš jako i odigraš neki čelendžer, samo da dobiješ više mečeva.

Bio sam mirniji u meču, nisam osećao stres na 5:4 jer je ta strana koja je dalja od svlačionica bila klizava. Nisam imao osećaj da sam stabilan. Kada sam prešao na drugu stranu, video sam da mogu da koristim svoje šablone. Osećao sam da mogu da igram svoju igru, da sam nekako našao pravi ritam - kazao je Lajović kome nije prijao prekid, ali je i priznao da je uvek teško igrati protiv prijatelja.

- Iskreno, najgora stvar je kad igraš protiv nekoga koga dobro poznaješ i ko ti je dobar prijatelj, Ipak, to je deo posla, želeo sam samo da preguram ovaj duel.

Filip Krajinović MN Press
 

Pričao je zatim Lajović i o još jednom srpskom teniseru pred kojim je lepa budućnost, a to je Hamad Međedović.

- Možda će ovo da bude prava Srpska open do kraja. Takav je žreb kada ima puno naših u turniru. Sa Međedovićem i Barereom nisam igrao, ali ću pogledati meč. U svakom slučaju za turnir je bolje da dalje prođe Hamad.Voleo bih da što više naših bude u završnici.

U Australiji je pričao Lajović kako u njegovoj igri mnogo prostora za napredak, a osvrnuo se i na mentalne vežbe koje su mu mnogo pomogle.

- Tada sam prvi put otvorio tu temu. U mom slučaju se to direktno odražava. Ne znam da li se to primećuje ili ne sa strane, ali sam u nekim prijateljskim razgovorima čuo neke stvari koje ranije nisam, a to je da delujem malo drugačije na terenu. Mislim da je to veliki korak za mene.

Najbitnije su te neke stvari koje priznaš samom sebi, jer si tada krenuo u proces rešavanja tog problema na pravi način. Imam želju da se i u budućnosti na neki način više posvetim tome da u javnost više govorim o tim stvarima, jer je to kod nas tabu tema. Ono na čemu radim, jeste da na probleme ne gledam u tom smislu, već na neki kapacitet za poboljšanje.

Međutim, nije lako to uraditi kada se pređu tridesete, svi se mi kako vreme ide teže menjamo. Ipak, ako idemo korak po korak, mislim da je to dobar pokušaj da budemo bolji iz dana u dan. Ne može uvek to da se ostvari, ali ipak ono što sam naučio, jeste da je u redu da nisi ok uvek. U prošlosti sam to potiskivao i zanemarivao, sada na to gledam drugačije.

To je život, ne može uvek sve da bude lepo. Sa druge strane kontrirati samom sebi bilo bi kontraproduktivno. To je jedna od najvećih promena kod mene i dalje radim intenzivno terapiju - zaključio je Lajović koga verovatno očekuje duel sa još jednim zemljakom.

Popularni Duci sada boljeg iz okršaja Novaka Đokovića i Luke van Ašea.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike