Đoković dobio protivnika u Banjaluci! Preokretom stigao do meča sa Novakom!

17.04.2023

16:28

0

Autor: D. N.

Najbolji svetski teniser kao prvi kosturaš u prvom kolu bio je slobodan

Đoković dobio protivnika u Banjaluci! Preokretom stigao do meča sa Novakom!
Copyright Profimedia

Poznat je protivnik Novaka Đokovića u drugom kolu Srpska opena. To je mladi Francuz Luka van Aše koji je sa 2:1 (1:6, 7:6, 6:4) pobedio Švajcarca Stana Vavrinku. Očekuje se da ovaj meč bude odigran u sredu. Podsetimo, kao prvi nosilac, najbolji svetski teniser bio je slobodan u prvom kolu, ali je sada izostao duel sa velikim rivalom koji ga je i pobeđivao.

Duel između Francuza i Švajcarca bio je okršaj između 18-godišnjaka i 20 godina starijeg rivala. Van Aš je 87. na ATP listi, a Vavrinka 84.

I u prvom setu je Vavrinka "počistio" protivnika. Napravio je dva brejka i poveo i sa 5:0. Kasnije je sve rutinski priveo kraju. U narednoj deonici sve je rešeno tek nakon taj brejka, a u trećem setu sve je krenulo kako treba za Švajcarca. Posle brejka je poveo sa 3:1, ali je zatim usledio veliki preokret.

Van Aše je odmah uzvratio brejkom, a onda novim preokrenuo na 4:3 u svoju korist. Do kraja nije bilo novog oduzimanja servisa, a konačan rezultat seta bio je 6:4. Meč je trajao čak dva sata i 44 minuta.

I sada će Novak odmeriti snage sa momkom koji je nedavno igrao na mastersu u Monte Karlu. I tada je izgubio od Ivana Gahova koga je Đoković kasnije eliminisao.

Srbin i Francuz još nisu igrali jedan protiv drugog.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike