Božanstvena Darija ostavila tenisera na vrhuncu slave zbog Abramoviča, a sada više nije ni Romanova

05.04.2023

16:14

0

Autor: D. P.

Školovala se u SAD i Londonu

Božanstvena Darija ostavila tenisera na vrhuncu slave zbog Abramoviča, a sada više nije ni Romanova
Copyright Profimedia

Darija Žukova je ruska lepotica, jedan od fatalnih dama 21. veka, kojoj su moćni muškarci i izgled bili karte za ulaz u svetski džet-set, a danas svoje pozicije čuva znanjem, preduzimljivošću i osećajem za lepo.

Žukova je rođena u Rusiji, a školovala se u SAD i Londonu, gde su joj živeli razvedeni roditelji.

Početkom 2000-ih svet je prvi put upoznaje kao devojku najboljeg ruskog tenisera Marata Safina, koji je krčio svoj put ka zvezdama obarajući za sobom najbolje igrače tog vremena Rodžera Federera, Lejtona Hjuita, Endija Rodika ...

Bila je stalna u njegovom boksu na svim manjim i velikim ATP turnirima i glavna Safinova inspiracija da se 2005. godine domogne titule u Melburnu, drugog grend slema posle osvajanja US Opena 2000. godine.

U pobedničkom govoru tada je Safin rekao celom svetu:

Profimedia
Darija Žukova u boksu Safina 2005. godine

- A ovde sedi moja devojka Daša. I ona je uključena u ovu pobedu, veoma sam joj zahvalan - rekao je Safin posle trijumfa nad Hjuitom u finalu AO. 

Iste te godine kada su mnogi mislili da se najveći plejboj u svetu tenisa smirio kraj lepe Ruskinje, došlo je do iznenadnog obrta.

Naime, "Daša" je naletela na Romana Abramoviča, koji je bio oženjen sa drugom po redu suprugom Irinom, ali je prebogati Rus živeo kao momak i za uspeh svog fudbalskog čeda Čelsija.

Dogodilo se ono što je do tada bilo nezamislivo - Darija je otkačila Marata da bi postala stalna pratnja Abramoviča, čija se imperija širila celim svetom.

Profimedia
Darija Žukova u boksu Safina 2005. godine

 

- Više me ne zanima ta osoba (Darija - prim.). Mi smo raskinuli. Sada svako može da radi šta hoće. Odrasli smo ljudi - priznao je Safin 2006. godine ono što su već mnogi znali.

U braku sa Abramovičem, Žukova je rodila dvoje dece, a 2017. su se razveli.

Darija je danas udata za milijardera Stavrosa Niarhosa.

Safin, sa druge strane, još se nije oženio, iako je štampa nastavila da ga povezuje sa zvezdama ruskog šou biznisa.

Potamnila je i zvezda Romana Abramoviča. Više nije vlasnik Čelsija, pretpostavlja se da živi na relaciji Istanbul - Tel Aviv.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike