Vimbldon konačno promenio odluku! Ovo će obradovati Novaka!

31.03.2023

13:47

0

Autor: A. S.

Britanci posustali nakon pretnji da ostaju bez turnira

Vimbldon konačno promenio odluku! Ovo će obradovati Novaka!
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP

Ruski i beloruski teniseri i teniserke su dugo bili pod sankcijama, a prestižni grend slem turnir, Vimbldon je rešio da prekine agoniju koju proživljavaju sportisti zbog političkih i ratnih dešavanja.

Zvaničnici sa turnira iz Londona su doneli odluku da će sportistima iz Rusije i Belorusije biti dozvoljeno da nastupaju na grend slemu koji je na programu u julu, ali pod neutralnom zastavom.

Takođe, uslov je i da se uzdržavaju javne podrške Rusiji.

- U ime Ol-Ingland kluba i Odbora za upravljanje želimo da pružimo ažurirane informacije u vezi sa prijavama za ovogodišnje prvenstvo. Naša trenutna namera je da prihvatimo prijave ruskih i beloruskih igrača pod uslovom da se takmiče kao „neutralni“ sportisti i da ispunjavaju odgovarajuće uslove. Njima je zabranjeno izražavanje podrške Rusijiu različitim oblicima i zabranjen je ulazak igrača koji primaju sredstva od ruskih i/ili beloruskih državnih kompanija (uključujući sponzorstvo kompanija kojima upravljaju ili kontrolišu države) - navodi se u saopštenju organizatora Vimbldona.

- Uslovi su pažljivo razvijeni kroz konstruktivan dijalog sa Vladom Ujedinjenog Kraljevstva, Teniskim savezom Velike Britanije i međunarodnim telima zainteresovanih strana u tenisu, i usklađeni su sa vladinim uputstvima za sportska tela u UK - dodaje se u saopštenju.

Nešto ranije, Britancima je od strane teniskih organizacija bilo zaprećeno da bi mogli da ostanu bez organizacije turnira koji se održavaju uoči Vimbldona.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike