Revolucionarna promena u tenisu obradovala Cicipasa, a svideće se i Novaku

13.02.2023

06:53

0

Autor: A. S.

Pravila se polako menjaju

Revolucionarna promena u tenisu obradovala Cicipasa, a svideće se i Novaku
Stefanos Cicipas - Copyright Tanjug/AP

Tokom velikih mečeva i turnira, teniserima je uvek nedostajala reč podrške i saveta od strane trenera i tima sa kojim sarađuju, ali su za to najpre dobijali opomene, a potom i kaznene poene.

Rolan Garos i Vimbldon su rešili da istupe i da ispred velikih turnira donesu revolucionarnu promenu i ukinu kažnjavanje zbog koučinga, odnosno savetovanje igrača.

Ta odluka naročito je obradovala Stefanosa Cicipasa, koji je više puta bio na udaru zbog razgovora sa svojim saradnicima.

- Koučing je uvek bio tu. Neki treneri ga možda nisu toliko koristili. U mom slučaju, to je uvek bio deo onoga što radim na terenu. Drago mi je što se od sada više ne kažnjava - rekao je Cicipas i dodao:

- Ne vidim razlog zašto trener sa vama ne bi mogao da podeli deo svog znanja dok igrate. Osećam da je to nešto sasvim prirodno u našem sportu. Sigurno ga treba koristiti.

Vimbldon je ranije bio čvrsto protiv odluke o koučingu, ali je izdanje grend slema iz 2022. godine poslednje na kome se primenjivalo to pravilo. Teniserkama i teniserima odgovara da se tokom duela, konsultuju sa trenerima, pa nema sumnje da će se ova odluka svideti i Novaku Đokoviću.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike