Novak osvojio Australijan open, a strahuje zbog Amerike: Bila bi velika sramota, ako ne bude ovde!

08.02.2023

19:17

0

Autor: A. S.

Direktor Indijan Velsa čini sve kako bi najbolji teniser sveta nastupio na ovom Mastersu

Novak osvojio Australijan open, a strahuje zbog Amerike: Bila bi velika sramota, ako ne bude ovde!
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Dita Alangkara

Novak Đoković je 2023. godinu krenuo trofejno, ali, nakon učešća na Australijan openu, pitanje je da li će u nastavku iste imati pravo učešća na turnirima u Sjedinjenim Američkim Državama.

Direktor Masters turnira, Indijan Vels, Tomi Has je rekao da organizatori takmičenja čine sve kako bi najbolji teniser sveta igrao i kod njih.

Čitavo pitanje je i dalje na snazi zbog još uvek aktuelne zabrane ulaska u zemlju nevakcinisanim strancima.

Prema tim propisima, Novak neće moći da nastupi na turniru u Indijan Velsu i Majamiju, ali Has gaji nadu da će se to promeniti.

- Očigledno je da je jedini problem u tome što on i dalje ne može da uđe u SAD, jer se ukidanje tih mera očekuje sredinom aprila ili u maju. Bilo bi lepo videti da se te mere ukinu malo ranije i da ga imamo na ovim turnirima u Indijan Velsu i Majamiju. Mislim da on želi da igra, tako da bi trebalo da mu damo šansu. Nadajmo se da će biti ovde. Po mom mišljenju, bila bi velika sramota ako ne bude ovde i ne dozvoli mu se da dođe - rekao je Has.

Predsednik SAD, Džo Bajden je najavio ukidanje mera, ali tek za 11. maj, što će biti kasno za prethodna dva Masters turnira, ali Novaku ostaje nada da će učestvovati na US openu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike