Novak je j…. sjajan igrač! Legendarni Džimi Konors je jednom u karijeri prošao isto što i Đoković prošle godine u Australiji!

07.02.2023

18:48

0

Autor: A. Š.

Američkom teniseru davne 1974. godine Filip Šatrije je zabranio da učestvuje na Rolan Garosu

Novak je j…. sjajan igrač! Legendarni Džimi Konors je jednom u karijeri prošao isto što i Đoković prošle godine u Australiji!
Novak Đoković - Copyright Profimedia/Sydney Low/Cal Sport Media

Novakov 10. trijumf na Australijan openu i dalje je top tema u svetu tenisa. Iako je od velikog povratničkog slavlja u Melburnu prošle skoro dve nedelje, Đokovićev trijumfalni pohod na prvom grend slemu sezone još se analizira najviše kroz prizmu svega kroz šta je srpski as prošao prošle godine na najmanjem kontinentu.

Veličinu Noletovog uspeha najbolje shvataju nekadašnji vrhunski teniseri, pogotovo oni koji su kroz karijeru prošli slično „šikaniranje“ kao i srpski superstar koji je prošle godine, posle dvonedeljne agonije, deportovan iz Australije zbog toga što nije bio vakcinisan protiv virusa korona.

Jedan od njih je Džimi Konors. Legendarni Amerikanac i nekadašnji svetski broj jedan, kojem je davne 1974. godine zbog jedne odluke zabranjeno da učestvuje na Rolan Garosu.

- Đoković je je…. sjajan teniser. Momak se založio za svoja uverenja, ispravno ili ne, neko će reći da je bio u pravu, neko da nije… Ali, on se zalagao za svoja uverenja i bio je spreman da ih se drži do te mere da bude izbačen iz igre. To je brutalno – istakao je Konors.

Nekadašnji prvi teniser sveta je neposredno pred Rolan Garos 1974. godine učestvovao na unosnom egzibicionom turniru. To je toliko razbesnelo tadašnjeg predsednika teniske federacije Francuske Filipa Šatrijea, da je doneo odluku da Konorsu ne dozvoli učešće na grend slemu u Parizu.

- Mogu da se poistovetim sa onim kroz šta je Novak prošao, jer sam i sam bio izopšten i sprečen da igram na određenim turnirima. Zato, samo napred i igrajte svoje mečeve, jer je to jedini način da dobijete svoje zasluge. I mrzim to da kažem, jer izgleda kao da sam ljut, a nisam… Samo znam koliko je onih koji su Đokovića prošle godine kritikovali, a danas mu ližu gu…. Svi oni… - naglasio je Džimi Konors.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike