Cicipas morao da se brani zbog pohvala na račun Novaka: Zaista sam to mislio, pa brojke govore

30.01.2023

18:53

0

Autor: A. S.

Grk je nakon finala istakao da je Đoković najbolji koga je ikada video

Cicipas morao da se brani zbog pohvala na račun Novaka: Zaista sam to mislio, pa brojke govore
Stefanos Cicipas - Copyright AP/Asanka Brendon Ratnayake

O finalu Novaka Đokoviča i Stefanosa Cicipasa se i dalje govori. Gotovo da nema ravnodušnih na dominantnu partiju srpskog tenisera, a čestitao mu je i mlađi Grk.

Međutim, novinari kao da nisu bili zadovoljni pohvalama koje je Grk izrekao na račun Novaka, između ostalog je kazao da je Đoković najbolji koga je ikada video, pa su na konferenciji za medije zahtevali pojašnjenje.

Vidite, ništa ja ne izmišljam, brojke pričaju za sebe, ovo mu je 22. trofej, zar ne? Imamo i druge velike šampione takođe poput Rafaela Nadala i Rodžera Federera. Po mom mišljenju oni su jedni od najboljih koje je naš sport i sport generalno video. Mislim da smo blagosloveni što imamo tri ovakva šampiona - rekao je Cicipas, pa istakao da od detinjstva prati Novaka:

- Neću da Novaku dajem sve zasluge jer mislim da su i drugi igrači doprineli dosta i da su oni glavni razlog što sam ja sada ovde. Novak je takođe jedan od njih i njega sam gledao kao dete i zaista mi se sviđalo kako je radio stvari na terenu.

Kako je ponovio, reči koje je naveo posle finala, bile su iskrene.

- Zaista sam to mislio. On je sve zaslužio svojim zalaganjem, velikim profesionalizmom u svakodnevnom životu. Ovo je lekcija za mene koju moram da naućim od njega. Iz toga mogu samo da naučim i samo mogu da koristim to u svoju korist i blagosloven sam zbog toga. Danas sa društvenim mrežama sa svim načinima da dođeš do vesti je najbolja era da se igra tenis - zaključio je Cicipas.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike