Samo da budem zdrava, Novakove reči su mi simpatične, ali ne razmišljam o tome: Vuleta blistala nakon dodele nagrada

30.01.2023

17:58

0

Autor: A. S.

Srpsku atletičarku u 2023. godini očekuje niz izazova i napad na svetsku titulu

Samo da budem zdrava, Novakove reči su mi simpatične, ali ne razmišljam o tome: Vuleta blistala nakon dodele nagrada
Ivana Vuleta - Copyright MN Press

Srpska atletička, Ivana Vuleta, danas je proglašena najboljom od strane Srpskog atletskog saveza za prethodne dve sezone i time je nagrađena za sve što je učinila tokom prethodnih godina.

Tokom 2021. godine osvojila je Dijamantsku ligu, dok je godinu dana kasnije, odbranila zlato, i uzela najsjajnija odličja kasnije na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu i Evropskom šampionatu.

Nakon svečane ceremonije, Ivana je blistala.

- Samo da nastavim u istom ritmu u kom sam bila 2022. godine. Očekuje me ponovo Evropsko dvoransko prvenstvo, gde zbog povrede nisam nastupala, stala sam na trećoj tituli. Naravno da mi je motiv da pobedim i po četvrti put, gde bi se po statistici izjednačila sa Dreklser. Poznato je da mi dvorana leži, podloga, uslovi, mnogo kraća sezone, sve mi više prija i sve više volim, otvorila sam sezonu pre par dana u Nemačkoj iz nešto kraćeg zaleta sa 6.76, u principu dobar početak, odradiću još prvenstvo Balkana, gde će se održati EP. Nastupaću još u Srbiji na jednom takmičenju, a posle idem u Istanbul. Što se leta tiče, krajnje je vreme da napadnem tu zlatnu medalju na SP, pogotovo jer je u Budimpešti, pa ću kao u Srbiji imati podršku navijača, publike. Radujem se svemu što dolazi, jedina želja mi je da budem zdrava - rekla je Vuleta, a onda se dotakla Novaka Đokovića:

- Naravno, pobede svi volimo i njegova izjava da su 35. nove 25. je ono što mi je bilo simpatično. Ja ne volim da razmišljam toliko o tome, iskustvo dolazi s godinama i to postaje tvoja prednost i apsolutna dominacija na nove devojke koje se bore za svoje mesto u svemu tome, malo me u neko mmomentu zaplašilo to što sam najstarija, a u krajnjoj liniji znam da mogu i hoću da odgovorim na tu poletnost, snagu i entuzijazam koje početnice imaju. Naravno, uvek je uzbudljivo, ja se jednog trenutka nisam opuštala, niti potcenjivala nikog. Znam sve faze, sa poštovanjem i prema njima i prema samom takmičenju pristupam svaki put i zato toliko uživam. Samo potvrda da godine nemaju veze s tim.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike