Videli smo čudo od žene u Novakom boksu! Čuvena doktorka zaslužna za Đokovićev čudesan oporavak?

25.01.2023

18:39

1

Dr. Marijana Kovačević je izlečila Ronalda, Dejana Stankovića, Van Persija, Vensana Kompanija i brojne košarkaše i tenisere

Videli smo čudo od žene u Novakom boksu! Čuvena doktorka zaslužna za Đokovićev čudesan oporavak?
Novak Đoković - Copyright AP Photo/Dita Alangkara

Najbolji srpski teniser Novak Đoković, posle velikih muka sa povredom leve noge, u prva dva kola Austrlaijan opena, u sledeća dva je bio kao mašina.

Primetili su to svi koji su gledali Noletove mečeve, pa je i na samom terenu nakon ubedljivog trijumfa nad Andrejom Rubljovim na to podsetio legendarni Džim Kurijer. Naglasio je kako Đoković nije trenirao u slobodnim danima, pa upitao kakva je rutina našeg asa u tim danima.

Tanjug/AP Photo/Ng Han Guan
 

- Da budem iskren, bio sam povezan na mašine više nego što sam bio sa ljudima tokom ove nedelje... bio sam vezan za mašine i za krevet... Davao sam sve od sebe, tražio sam bilo kakav fidbek kroz sve mašine na ovoj planeti da bih isprobavao i testirao izdržljivost svoje noge. Očigledno je to bila dobra odluka. Nedostaje tenis tokom pauze, naravno, ali je važno biti pametan i mudar kada je stanje tela u pitanju, naročito u ovim uslovima. Važnije je oporaviti se i spremiti se za sve ovo. Voleo bih još nešto da kažem, danas je rođendan mom fizioterapeutu. Nije tu, pobegao je u svlačionicu.  Želim da kažem samo... Miljan fizioterapeut je prošao mnogo toga, prošao je pakao. Od jutra do mraka je tu, hvala mu veliko - rekao je Nole na centralnom terenu u Melburnu.

DOKTORKA U NOVAKOVOJ LOŽI

Međutim, mi smo u Novakovoj loži primetili još jednu osobu za koju verujemo da je pored pomenutog fizioterapeuta Miljana i te kako zaslužna za neverovatan oporavak našeg teniskog asa.

YouTube/Eurosport
 

Reč je o svetski poznatoj i priznatoj doktorki Marijani Kovačević, ženi koja je svojim tretmanima napravila revoluciju u sportskoj medicini. O ženi koja je svojevremeno objasnila i na koji način uspeva da napravi "čudo" i oporavi sportiste, te ih vrati u pogon za mnogo manji vremenski period od očekivanog.

Kroz privatno medicinsko izučavanje, počela sam sa oporavkom sportskih povreda, koristeći originalno kombinovane supstance. Istraživala sam kako se muskulatura može regenerisati u najkraćem periodu, bez korišćenja veštačkih medikamenata i agresivnih metoda. Metod lečenja koji koristim je regeneracija povređene muskulature specijalnom ručnom masažom rolerom, uz upotrebu aktivnih supstanci u elektromagnetnom polju, koje se stvara prolaskom visokofrekventnih struja kroz oštećeno tkivo. Proces se odvija neinvanzivno po pacijenta, bez ikakvih kontraindikacija i alergijskih reakcija. Posle terapije, rezultati na doping testu su negativni na prisustvo zabranjenih supstanci u krvi i urinu. Moram da napomenem da su supstance koje se koriste tokom tretmana potpuno neutralne i bezbedne - pričala je doktorka ranije za domaće medije, pa kroz osmeh podelila i priče stranih medija o njenom radu:

Engleski i holandski mediji su me nazvali "doktor konjska placenta". Taj nadimak me prati i danas, i čini mi se da će me pratiti i ubuduće. Ne znam kome je palo na pamet da radim sa konjskom placentom, možda misle da u tamo nekoj Srbiji postoje samo vukovi, kupus, slanina, divljaci i konji.

YouTube/Eurosport
 

Doktorka Marijana Kovačević postala je poznata zbog rada sa najvećim fubdlaskim zvezdama, a imena asova poput Robija van Persija, Ronalda, Vensana Kompanija, Glena Džonsona, Frenka Lamparda, Josija Benajuna, Almamija Moreire, Dejana Stankovića, Branislava Ivanovića, Sava Miloševića, Klea, Valerija Božinova, Fabija Aurelija, Pabla Zabaleta dovoljno govore o njenim podvizima.

TANDEM ZA POBEDE

Ali doktorka ne radi samo sa fudbalerima, ima i tu drugih sportista. Poznati su slučajevi iz košarke, pa i tenisa. Zna se za Nenada Zimonjića, Janka Tipsarevića, Viktora Troickog, Miloša Raonića, Danku Kovinić...

A rekli bismo i za Novaka Đokovića. Najboljeg među najboljima. A koliko je Nole čudo u tenisu, toliko je izgleda Marijana u medicini. Pa kad se dva takva čuda spoje... Nema drugog nego ređati pobede.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike