Mislio sam da neću moći da igram! Novak se pribojavao zbog povlačenja sa Australijan opena!

21.01.2023

13:31

0

Autor: A. S.

Situacija ni sada nije blistava, ali gleda samo na predstojeći duel

Mislio sam da neću moći da igram! Novak se pribojavao zbog povlačenja sa Australijan opena!
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

Novak Đoković se prilično lako plasirao u osminu finala Australijan opena. Grigor Dimitrov je otpor pružio u prvom setu, ali više nije mogao, pa je Novak trijumfovao sa 3:0.

Međutim, nakon meča se dosta govorilo i o povredi, koja ga muči od Adelejda. Zadnja loža je stvarala problem i danas, a Đoković je na konferenciji za medije posle meča, nevoljno govorio o tome.

- Dobro je počelo sa povredom, onda je došlo do nekog pokreta i tu se pokvarilo, pomažu mi kreme i lekovi, pa onda opet ne pomažu... To je rolerkoster za mene! Potrebno je mnogo energije koju trošim na to pored svega onoga što se dešava na terenu. Ali tako je, prihvatio sam to i srećan sam što mogu da igram uopšte. Kako je izgledalo pre početka turnira, mislio sam da neće biti moguće da igram - iskreno je priznao Novak i dodao da je mislio da će možda morati da odustane od Australijan opena zbog ove povrede:

- Nisam hteo da se povučem jer sam čekao da vidim kako će to izgledati na turniru, pa je bilo bolje u drugom meču... Idem meč po meči i videću šta me čeka.

Đoković je naveo i da je imao "božju pomoć" da prebrodi probleme sa povredom, pa se dotakao i čestog gledanja u nebo, nakon dobijenog poena ili pobede.

- To je lične prirode, sačuvao bih za sebe. Jeste molitva i zahvalnost, a u situacijama kao danas kada osećam da sam imao Boziju pomoć da prenebregnem zdravstvene i izazove od strane igrača, imao sam ih više nego obično. Svestan sam božijeg prisustva.

Ipak, šta ga čeka u narednom meču i susretu sa Aleksom de Minorom, nije siguran.

- Stanje nije idealno i dosta je neizvesnosti kako će se noga ponašati, nepredvidivi su uslovi na terenu, jedan pokret može da izazove probleme. Tako je bilo u nekoliko navrata, više nego i u prethodnom meču, ja ću da nastavim sa tom rutinom oporavka da ne treniram i dajem sebi prostora da se oporavim, da dođe u stanje da mogu da igram.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike