Novak do kraja strahovao! To je velika borba, srećan sam što sam i dalje na turniru! (VIDEO)

21.01.2023

12:25

0

Autor: A. S.

Đokovića u narednom kolu čeka domaći teniser, svestan da navijači neće biti na njegovoj strani

Novak do kraja strahovao! To je velika borba, srećan sam što sam i dalje na turniru! (VIDEO)
Novak Đoković nakon plasmana u osmini finala - Copyright Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

Novak Đoković je bez većih problema stigao do osmine finala Australijan opena. U prvom setu trećeg kola Grigor Dimitrov je prikazao odličnu igru, ali je ubrzo i pao, pa je Novak slavio sa 3:0, a nakon meča je dao izjavu ni manje ni više, Jeleni Dokić.

Najpre su se dotakli njhovog prvog susreta u Australiji, a potom je Đoković inicirao razgovor o meču.

- Rani brejk je bio bitan za mene jer nisam siguran kako cu se osećati, mnogo poštujem Grigora, dugo se znamo, on mi je jedan od najvećih prijatelja, on je toliko dobar sportista, mislio sam da ce dupli brejk biti dovoljan u trećem setu, ali do kraja nisam znao da li ću moći da pobedim. To je velika borba - istakao je Đoković.

Bivša australijska teniserka srpskog porekla je potom upitala kako se nosi sa mlađim teniserima.

- Kako to misliš proti mladih? (Smeh) Pa, 35 je novih 25. Pogledajte Rafu i Endija igramo na visokom nivou i ja to želim, svaka sezona se računa kada uđete u poslednju četvrtinu karijere, više cenite svaki turnir, bio sam srećan da radim ono što volim. Dvadeset godina profesionalnog sporta, ne mogu da budem zahvalniji - našalio se Đoković i osvrnuo na ono što voli u Melburnu:

 

 

- Ima nekoliko stvari, volim uslove ovde, pogotovo po noći, odgovara mom stilu tenisa, što više igraš samopouzdaniji si. Ovo je jedna od najboljih atmosfera na svetu, srećan sam što sam i dalje na turniru.

U narednom kolu, Novaka čeka domaći igrač, Aleks De Minaur.

- Očigledno je da je De Minor jedan od najbržih igrača, mnogo je napredovao, ima Hjuita u svom uglu, bivšeg broja jedan, ne znam koliko vas će biti na mojoj strani tada, ali volim vas - zaključio je Novak.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike