Nole i Kirjos priredili šou u Melburnu (GALERIJA)

13.01.2023

06:36

0

Autor: D. P.

Srpski teniser i Australijanac na "Rod Lejver areni" igraju trening meč čiji prihod ide u kasu TS Australije

Nole i Kirjos priredili šou u Melburnu (GALERIJA)
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Mark Baker)

 Novak Đoković i Nik Kirjos priredili su pravi spektakl na prepunoj "Rod Lejver areni" u Melburnu.

Oni su odigrali meč sa skraćenim setovima na četiri dobijena gema, a odlučujući se pretvorio u još veću egzibiciju budući da su oba tenisera dobili dubl partnere. Prvo su pola taj-brejka odigrali sa dvojicom igrača u kolicima, da bi posle njih na teren izašli junior i juniorka Dajana sa kojom je Nole komunicirao na srpskom jeziku.

Karte za ovaj spektakl koštale su 20 australijskih dolara, a prihod je išao na račun Teniskog saveza Australije koji će zaradu rasporediti tamo gde bude najpotrebnije u njihovoj humanitarnoj misiji.

Oba igrača su na momente igrali veoma ozbiljne poene, a onda bi istovremeno krenula kanonada najboljih egzibicionih poteza, tako da na kraju nikome nije bio važan rezultat meča.

BLOG UŽIVO:

- Noletova partnerka u dublu, devojčica Dajana zna srpski!

- Posle igre u parovima u taj-brejku umesto trećeg seta, pri rezultatu 6:4 za dubl Kirjosa, dvojicu igrača u kolicima zamenili su juniori.

- na teren su izašli teniseri u invalidskim kolicima, igraće se u parovima!

- 4:2, izjednačenje 1:1 u setovima!

- 3:2

- 3:1 za Novaka!

- 2:1!

- Kirjos je još jednom servirao "ispod ruke", Novak je bio spreman za taj udarac, dobio je poen a onda plesao u stilu Radovana Trećeg. Kirjos dobija gem!

- 2:0 za Novaka!

- Nole tzraži savet od navijača iz prvog reda i dobija ga. Publika uživa, jer Novak dobija poen, znači pravi savet od pravog stručnjaka!

- 1:0, Đoković uzima brejk! Na momente se igra ozbiljno, na momente se svi zabavljaju. Uglavnom nijedan igrač ne želi duge poena, jer su obojica osećali probleme sa povredama protiklih dana.

- Đus na servis Kirjosa!

- 5:3, Kirjos uzima set!

- 4:3 Kirjos! Nole vraća brejk!

- 4:2

- 4:1 Kirjos, obojica teže egzibicijama.

- Brejk! Kirjos vodi 3:1!

- 1:1!

- Igra se taj-brejk! Skraćeni setovi!

- 3:3

- 30:30, Ponovo Nole pritiska Kirjosa na servis, ipak do gem lopte dolazi Australijanac.

- Teniseri između gemova razgovaraju sa oficijalnim spikerom dok se repriziraju najzanimljiviji potezi iz meča. Dosad su oba tenisera probala da nadmudre protivnika servisom iz ruke, što je bila specijalnost Kirjosa, ali Đoković nije viđen kako to pokušava.

- 3:2, Treći gem Nole završava prepuštajući samo jedan poen protivniku.

- 2:2, Kirjos izjednačava as udarcem!

- 30:30, Nole ponovo muči Kirjosa na njegov servis.

- 2:1 - Lagan set za Đokovića, opet samo jedan poen za Kirjosa.

- 1:1 Mogao je Novak i do đusa, ali na mreži nije odigrao kako treba, već je težio egzibiciji. Pokušaj udarca kroz noge nije prošao, Australijanac je izjednačio. 

- 30:30 na servis Kirjosa, dva odlična riterna Novaka!

- 1:0 Odličan start Novaka, prepustio je rivalu samo jedan poen. Siguran u servisu, odmah je preuzimao incijativu posle početnog udarca i u razmenama je samo jednom pogrešio.

- Meč je počeo, Novak servira!

09.09 - Novak prvi servira, dva tenisera su na terenu i upravo se zagrevaju za početak meča.

09.05 - "Osećam se dobro! Nik je samo u mojim mislima i molitvama, očekujem lepo tenisko veče", rekao je Đoković na pitanje oficijalnog spikera kako se oseća posle povrede na koju se žalio poslednjih dana.

08.55 - Zagrevanje!

08.45 - Tribine su već pune, za oko 15 minuta će početi meč!

08.05 - Đoković bi mogao da obuče novu garnituru opreme koju je danas promovisao "Lacoste"

 

 

08.01 - Izgleda da će se meč odigrati pod krovom "Rod Lejver arene".

 

 

07.56 - Novak je danas izašao na teren kako bi odradio lakši trening posle dana pauze zbog neprijatnosti koju je osetio tokom sparinga sa Danilom Medvedevom u sredu.

 

.

 

07.53 - Direktor AO Kreg Tajli već je zapretio svima koji su planirali da zvižde i ometaju koncentraciju tenisera na grend slemu da će biti udaljeni od strane redarske službe. Novakov izlazak pred publiku u Melburn biće generalna proba za ono što ga očekuje od navijača, ali i od rivala, jer se sa Kirjosom može da sastane u četvrtfinalu turnira.

Najbolji srpski teniser i prvi reket Australije, Novak Đoković i Nik Kirjos odigraće trening meč (09.00) na "Rod Lejver areni" u Melburnu, a sav prihod od kupljenih ulaznica biće uplaćen na račun Teniskog saveza Australije.

Interesovanje za ovaj duel je bilo neverovatno. Sve karte su planule za nepunih sat vremena prodaje preko interneta, tako da će na tribinama biti više od 14.000 navijača. Očekuje se da će oba tenisera imati podršku gledalaca.

BONUS VIDEO:  

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike