Novakov put do titule u Melburnu: Igraće protiv tenisera koji mu je tražio majicu, svetskog zavodnika, a šlag na tortu finale sa Nadalom!

12.01.2023

15:10

0

Autor: Milan Nastić

Svi se slažu da je Đoković imao sreće na žrebu za Australijan open

Novakov put do titule u Melburnu: Igraće protiv tenisera koji mu je tražio majicu, svetskog zavodnika, a šlag na tortu finale sa Nadalom!
Novak Đoković - Copyright AP Photo/Mark Baker

Nema dileme da je Novak Đoković imao sreće pri žrebu na Australijan openu.

Prva prepreka ka tom cilju je Španac Roberto Karbaljos Baeno, trenutno 75 igrač na svetu i nema dilema da je Nole apsolutni favorit u tom okršaju.

Baeno, malo poznat teniskoj javnosti, a njih dvojica su do sada igrali samo jednom i to na US openu 2019. godine i srpski igrač je lako slavio sa 3:0.

Kao i svaki Španac omiljena podloga mu je šljaka, dešnjak je i najbolji rezultat na ATP listi mu je 71. mesto na ATP.

Tražio majicu od Novaka u Tokiju

Ako preskoči tu prepreku (nema razloga da bude suprotno), protivnik u drugom kolu trebalo bi da mu bude Bolivijac Ugo Delijen.

Njih dvojica su do sada igrali samo jednom i to na Olimpijskim igrama u Tokiju pre godinu i po dana, i naravno Nole je lako stigao do trijumfa.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hugo Dellien (@hugodellien)

 

Zanimljivo za tog Bolivijca je i to što je posle tog duela, tražio da dobije majicu od Novaka, što je Đoković naravno prihvatio, napominjući da se radi o veoma kulturnom momku.

Igra protiv velikog zavodnika

Tek u trećem kolu, srpski teniser bi za protivnika imao neko jače ime.

U pitanju je Bugarin Grigor Dimitrov, koji je 2017. godine bio čak treći na ATP listi i predviđali su mu da blistavu budućnost, ali to nikad nije dokazao na terenu.

Njih dvojica su inače veliki prijatelji i van terena, a Bugarin je poznat kao veliki zavodnik, a najbolji pokazatelj je da je bio u vezi sa Marijom Šarapovom i Nikol Šrezinger, koja je duga bila partnerka Luisa Hamiltona.

Inače, Dimitrova su dosta poredili sa Rodžerom Fededrerom, zbog jednoručnog bekenda.

Ukoliko sve bude išlo po planu, u četvrtfinalu Đokoviću dolaze prva prava iskušenja, a protivnici bi mogli da mu budu Rubljov, Kirjos ili Rune.

To su već protivnici koji su za respekt, pre svega to se odnosi na Andrea Rubljova, trenutno šestog na ATP lista.

Ali isto tako treba istaći da njemu odgovara da igra protiv Rusa, bez obzira na to što je levoruk.

Njih dvojica si do sada igrali tri puta, Nole je slavio dva puta, dok je Rubljov pobedio jednom i to u finalu turnira u Beogradu

Danac Holger Rune je takođe nezgodan protivnik, prethodna sezona mu je bila kao iz snova gde je uspeo da uđe u prvih deset na listi, čak je osvojio i jedan Masters, iako ima tek 19 godina.

Danac je upravo u finalu Mastersa u prestonici Francuske slavio protiv Novaka i ako dođe do novog duela, nema dileme da će najbolji srpski teniser biti posebno motivisan.

Za Australijance bi bila prava poslastica da se za plasman u polufinale bore Kirjos i Novak.

Njih dvojica su prolazili kroz težak period, pre svega što je kontroverzni teniser godinama imao "pik" na Đokovića, ali odnosi su se poboljšali i sad se slobodno može reći da su prijatelji.

Ako preskoči i tu prepreku, Đoković u polufinalu može da igra protiv Kaspera Ruda ili Tejlora Frica.

Norvežanin je u ozbiljnom naletu, već je treći na ATP listi i od njega se očekuje da ove sezone dođe do prve pozicije.

Profimedia
 

U 2022. godini već je stigao do dva finala na grend slemovima, oba je izgubio, prvi od Rafe Nadala na Rolan Garosu, a drugi od Karlosa Alkaraza na US openu.

Takođe, Novaku neće mu biti lako, ako za protivnika u polufinalu bude imao Amerikanca Tejlora Frica, trenutno 9. na ATP listi.

Ima izuzetno jak servis i po tome je prepoznatljiv, a zanimljivo da su Amerikanac i Đoković do sada igrali šest puta, i u svakom je slavio Novak.

Finale kao šlag na tortu

Šlag na tortu bilo bi finale sa Rafom Nadalom, koja bi bila prava poslastica za sve ljubitelje tenisa.

Njihov je rivalitet možda i najveći u istoriji belog sporta, a Nole ima motiva na pretek da savlada Španaca.

Prvo sustigao bi Rafu po broju osvojenih grend slemova, a drugo "oteo" bi titulu Nadalu, koji je prošle godine podigao pehar u Melbrunu, grend slemu na kojem Nole juri desetu titulu. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike