Australijska legenda udara na Novaka i Nika jer igraju humanitarni meč! U kojoj zemlji, na kom grend slemu ste videli ovo?!

12.01.2023

12:31

0

Kivan i na savez i na organizatore

Australijska legenda udara na Novaka i Nika jer igraju humanitarni meč! U kojoj zemlji, na kom grend slemu ste videli ovo?!
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Kelly Barnes

Uoči početka Australijan opena, u Melburnu će se, na glavnom terenu igrati egzibicioni meč između Novaka Đokovića i Nika Kirjosa.

Karte za ovaj susret rasprodate su u rekordnom roku, ali odigravanje meča na Rod Lejveru, nije naišao na odobravanje bivšeg australijskog tenisera, Pet Keša.

On je nezadovoljan, osuo je paljbu po Australijskom teniskom savezu i Niku Kirjosu.

- Prilično neobično, teško je poverovati. Teniski savez Australije organizuje događaj na Centralnom terenu, za Nika i Đokovića – ne znam, da li će Novak da igra, da li se povukao (sa tog meča)? U kojoj zemlji, na kom Grend slemu – da li bi Vimbldon ustupio centralni teren ili teren broj jedan jer Endi Mari hoće da igra trening-meč? Teško je verovati da bi Rolan Garos tako nešto organizovao. Postoji dečji dan ili šta god, idi igraj to. To se na Rolan Garosu ne bi desili - rekao je Keš i dodao:

- Baš su pomogli Niku da igra neke mečeve i radi ovo, ne znam…

Keš je na kraju naveo i da Nik nema prevelike šanse da napravi podvig na turniru pred domaćom publikom.

- Nisu velike šanse. Imao je ograničene pripreme. Očekujemo dosta od njega. Ako stigne do druge nedelje to bi bilo baš dobro.

Australijan open počinje 16. januara i igra se naredne dve nedelje, i dok Novak ima povoljan žreb, Kirjos kreće od Romana Safijulina, a u četvrtfinalu bi mogao da naleti upravo na Đokovića.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike