Odličan žreb za Noleta na Australijan openu! Španac Baeno za zagrevanje, Rud ili Fric u polufinalu

12.01.2023

06:41

0

Autor: D. P.

Nole se u prvom kolu sastaje sa malo poznatim španskim teniserom, 75. na ATP listi

Odličan žreb za Noleta na Australijan openu! Španac Baeno za zagrevanje, Rud ili Fric u polufinalu
novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Kelly Barnes/

Obavljen je žreb u Melburnu i Novak Đoković može da bude zadovoljan njegovim ishodom.

Najbolji srpski teniser sastaje se u prvom kolu Australijan opena sa španskim igračem Robertom  Karbaljesom Baenom, 75. teniserom na svetu.

Prema projekcijama teniskih stručnjaka, Đokovića će posle prve prepreke očekivati verovatno duel sa Bolivijcem Ugom Delijenom, a već u trećem susret sa starim znancem Bugarinom Grigorom Dimitrovim. Tek u osmini finala mogao bi da naleti na domaćeg igrača De Minorom ili na Španca Karena Busta, koji mu je u prošlosti znao da napravi probleme kao na OI u Tokiju u borbi za bronzu.

Ukoliko sve ipak prođe po planu, u četvrtfinalu dolaze prva prava iskušenja sa Rubljovom, Kirjosom ili Runeom, dok bi u polufinalu protivnici bili Rud ili Fric. Najveći rival u trci za grend slem trofeje Nadal ostaje u drugom delu žreba, gde su Medvedev i Cicipas, pa se može reći da mu neće biti nimalo lagan posao da dođe do finala.

Dušan Lajović na startu turnira igra protiv 20. nosioca Denisa Šapovalova iz Kanade, Filip Krajinović ide na 9. nosioca Holgera Runea, Laslo Đere i Miomir čekaju rivale iz kvalifikacija.

Srbija nece imati predstavnika u ženskom tenisu na AO, jer je Olga Danilović izgubila u poslednjem kolu kvalifikacija od Klare Burel - 3:6, 6:0, 6:2.

Turnir počinje 16. i traje do 31. januara. Đoković svoj prvi meč igra u četvrtak.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike