Preokret - Novak izašao na teren, vratio se iz minusa i proslavio pobedu u Dubaiju!

23.12.2022

18:22

0

Autor: A. Š.

Najbolji srpski teniser savladao Sebastijana Ofnera

Preokret - Novak izašao na teren, vratio se iz minusa i proslavio pobedu u Dubaiju!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Najbolji srpski teniser Novak Đoković ostvario je prvu pobedu u Svetskoj teniskoj ligi. Iako je bilo najava da nekadašnji prvi reket planete ni danas neće izaći na teren u Dubaiju, Nole je izašao na megdan Sebastijanu Ofneru, kojeg je posle preokreta savladao u zlatnom setu 6:7, 6:0, 10:7.

S obzirom da se radi o egzibicionom turniru, promene u rasporedu u poslednji čas nisu nikakva novost. Ipak, pred današnji Novakov meč odigrao se pravi rolekoster što se tiče učesnika duela u "Koka kola" areni. Prvobitno je bilo planirano da Đokoviću preko puta mreže bude Feliks Ože-Alijasim. Međutim, nekoliko sati pred izlazak na teren činilo se da će Noletov rival biti Holger Rune, da bi se na kraju pojavio na terenu pojavio austrijski teniser.

Utisak je da je srpski as mnogo ranije mogao da okonča duel protiv 193. tenisera na svetu. Ranim brejkom stigao je do 3:0, međutim Ofner je ubrzo oduzeo Noletu servis, poravnao na 3:3 i potom u taj-brejku rešio set u svoju korist 7:5.

Ipak, u nastavku meča sve je došlo na svoje. Novak je ubacio u veću brzinu i sa tri brejka, bez izgubljenog gema, meč uveo u zlatni set koji je relativno sigurno priveo kraju za trijumfalan oproštaj od novoformiranog turnira.

BONUS UŽIVO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike