Nole srećan zbog najboljeg meča u godini, otkrio koliko mu znači što su ga deca prvi put gledala

16.11.2022

14:53

0

Plasirao se u polufinale Mastersa u Torinu, ali zna se šta mu je najveći motiv

Nole srećan zbog najboljeg meča u godini, otkrio koliko mu znači što su ga deca prvi put gledala
Novak Đoković slavi - Copyright Profimedia

Andrej Rubljov se sjajno borio protiv Novaka Đokovića, koristio svoje jake udarce savršeno, ali se Srbin prilagodio i slomio borbenog Rusa u prvom setu, da bi drugi "rešio" na auto pilotu, kada je rivalu dao samo jedan gem i na kraju izborio plasman u polufinale.

Đoković je odigrao jedan od svojih najboljih mečeva u sezoni, što je ocena sa kojom se i on složio.

- Odigrao sam vrlo, vrlo dobro. Ovo mi je jedan od najboljih mečeva u sezoni, bez sumnje, protiv uvek teškog protivnika, velikog takmičara, nekog ko ima opasne alate, posebno servis i udarce. Uspeo sam da pronađem pravi stav i pravu igru u 10. gemu prvog seta. Mislim da je vodio 40:15, a onda smo imali dugačku razmenu, a ja sam sačekao, rekao sam sebi da će šansa doći i onda sam imao fantastični ritern na njegov servis i onda sam napravio brejk. To mi je dalo krila, a on je energetski pao u drugom setu, što sam iskoristio i sve je krenulo na moju stranu. Drugi set je bio bez greške, zaista fenomenalan.

Đokovića je gledala cela porodica, prvi put su deca, sin Stefan i ćerka Tara, pogledala ceo meč, da li to pomaže u traženju "pravog stava", kako je rekao?

 

 

- Mislim da je ovo prvi meč koji su moja deca gledala od početka do kraja. Istina, igrali smo samo nešto malo više od sat vremena. Sjajno je što su ovde, to mi je jedan od najvećih motiva da igram na ovom nivou. Moj sin voli tenis, mnogo gleda i trenira, to je za njega veliko iskustvo, ali i za ćerku i za mene – odgovorio je Novak.

A kakav je stav za poslednji meč?

- Drago mi je da sam prošao, to donosi olakšanje, ali postoji i dalje pritisak da se dobije svaki meč. Sigurno se neću šetati, izaći ću sa dobrim stavom i probati da pobedim Medvedeva, koji je jedan od najboljih igrača na svetu poslednjih godina, vodili smo neke velike borbe. Jedva čekam, jer dobro udaram loptu, znajući da sam u polufinalu je veliki podstrek, ali trudiću se da svaki meč odigram na najvišem nivou.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike