Nole definitivno "slobodan" u Melburnu: Srpski teniser izlazi ove godine na Australijan open

15.11.2022

06:57

0

Autor: 24sedam

Nole igra na prvom grend slemu u 2023

Nole definitivno "slobodan" u Melburnu: Srpski teniser izlazi ove godine na Australijan open
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Novaku Đokoviću će biti dozvoljeno da učestvuje na teniskom turniru Australijan open sledeće godine nakon što mu je australijska vlada ukinula zabranu izdavanja viza.

Prošle godine, Đoković je deportovan pre početka takmičenja na grend slemu, nakon što je bivši ministar za imigraciju Aleks Hok ukinuo teniseru vizu "u javnom interesu".

Otkazivanje je propraćeno automatskom trogodišnjom zabranom dobijanja vize.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Novak, koji se trenutno takmiči na završnom mastersu u Torinu, prošle godine je dobio vizu na osnovu izuzeća koje mu je uvaženo od strane australijskih vlasti i tamošnje teniske federacije. Međutim, sve se promenilo onog momenta kada je srpski teniser stupio nogom na tlo Australije. Potvrda o vakcinaciji protiv koronavirusa jedina je otvarala vrata, a "izuzeće" koje je svedočilo preležanu bolest više nije bilo dovoljno da bi se boravilo u zemlji.

Profimedia
Novak Đoković

Zbog toga je prvo zadržan više sati na samom graničnom prelazu, da bi mu posle toga bilo zabranjeno kretanje. Po prelasku u Australiju odmah je upućen u ekstradicioni hotel u Melburnu, posle čega se pročula i raširila priča o tužnoj sudbini modernih pritvorenika, azilanata iz svih krajeva sveta, koji su zatvoreni u toj zgradi godinama čekali razrešenje svog statusa u Australiji.

Posle pravnih peripetija i dva ročišta pred različitim sudskim instancama, Đoković je ostvario jalove pobede. Čvor je presekao ministar za imigracione odnose Aleks Hok, koji je u javnom interesu naredio proterivanje nevakcinisanog Novaka Đokovića. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike