Nole je u polufinalu Mastersa! Rubljov divljao i bacao reket, ali nije mogao protiv Srbina

16.11.2022

14:19

0

Ogromna borba, ali je Đoković odigrao savršen meč!

Nole je u polufinalu Mastersa! Rubljov divljao i bacao reket, ali nije mogao protiv Srbina
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Novak Đoković se plasirao u polufinale završnog mastersa u Torinu!

On je pobedio Andreja Rubljova u dva seta, 6:4, 6:1.

Đokovića sada čeka meč sa Danilom Medvedevim, ali bez rezultatskog značaja. Rafael Nadal je već ostao bez polufinala, a onda je i zabrinuo svoje navijače.

No, tema je Đoković, koji je odigrao prosto savršen meč, verovatno svoj najbolji ove godine.

Rubljov je sjajno igrao tokom prvog seta, nijedan rival nije pružao drugom šansu na svoj servis gem. "Sevali" su asevi na obe strane, što je i logično na brzoj podlozi. Andrej je Novaka mučio forhendom, dok se Đoković borio da ukroti monstruozni servis i udarce rivala.

Taman kada su svi očekivali taj-brejk, Đoković je pokazao zašto je verovatno najbolji igrač svih vremena. Slomio je rivala kad je bilo najpotrebnije, ulovivši baš svaku grešku rivala. i napravio brejk, jedini u prvom setu za 6:4. 

Rubljov je tada podivljao, bacio je reket i izleteo sa terena, ali je Đoković ostao potpuno miran i hladan, tako da mu nije bilo teško da u drugom setu slomi rivala. Osvojio je svoj servis gem, pa onda odmah napravio brejk i odbranio ga za 3:0. 

Posle toga je sve bilo rutina, da bi onda napravio još jedan brejk i izazvao oduševljenje publike.

Novak u subotu igra protiv Medvedeva, ali taj meč neće imati rezultatski značaj, ali neće biti beznačajna.

Đoković je pobedama u prva dva kola grupne faze obezbedio 400 bodova za ATP listu, ali bi mu pobeda protiv Medvedeva donela još 200 bodova!

BLOG UŽIVO:

6:1 - Siguran je Đoković na svom servis gemu, odigrao je skoro savršen meč, pravo uživanje je bilo gledati ovo. Pobeda i zvanični plasman u polufinale.

5:1 - Nova brejk lopta za Đokovića! Rubljov pokušava da uradi nešto promenom reketa, ali uzalud!

4:1 - Borio se Rubljov, ali Novak je nemilosrdan. Pobeda se bliži.

3:1 - Novak nastavlja da ima uspeha sa riternom, ponovo pokazuje zašto je verovatno najbolji u tom segmentu u istoriji tenisa. Sada je uspeo da "oduzme" forhend Rubljovu i dolazi do novog izjednačenja, ali Andrej ipak osvaja svoj servis-gem i smanjuje na 1:3.

3:0 - Siguran je Novak na svom servisu! Sve je bliže polufinale.

2:0 - Uspeo je Đoković da ponovo dođe do izjednačenja na sjajan način, pošto je u prolazu osvojio direktni poen. Ponovo smo videli izjednačenje, pa je Rubljov vodio, pa onda Novak dolazi do brejk lopte, ali ispostavilo se samo prve, pošto je Rubljov odlično odigrao. Drugu brejk loptu koristi!

Rubljov opet baca reket i dobija po neki zvižduk. Jasno je da se sad Rubljov bori i sa sobom, ali to Novaka ne treba uopšte da dotiče, jer je bolji i kad je Rus na svom maksimumu.

1:0 - Sada je Rubljov prvi došao do 30 na servis Đokovića. Ipak, Novak ništa ne prepušta slučaju i osvaja ovaj servis gem! Andrej igra bolje, ali i dalje ispoljava nervozu, urla i viče, deluje da je najviše ljut na sebe.

Počinje drugi set:

- Rubljov je bacao reket, pa katapultirao lopticu, nervozno šeta pored terena, a onda izleće. Sigurno sledi opomena. Đoković je za to vreme hladan kao led, mirno sedi i čeka da se Andrej vrati.

Za to vreme, u Novakovom boksu gledamo žurku:

 

 

6:4 - Posle 15 oba, Đoković je prvi došao do 30, što je prvi put u ovom meču da primač servisa vodi. Rubljov, međutim, brzo preokreće i dolazi do 40:30 i to asom! Sada obojica imaju po osam asova. Ipak, posle jedne dugačke i sjajne razmene, Rus greši i ponovo gledamo izjednačenje na njegov servis gem!

Evo prve brejk lopte na meču! Ima je Đoković, a iznervirani Rubljov baca reket na pod. To je ujedno i set lopta. I odmah je Novak koristi i osvaja prvi set, bravo!

 

 

5:4 - Bilo bi pravo malo čudo ako ne bismo ovde gledali taj-brejk. Đoković sigurno osvaja svoj servis gem.

4:4 - Strašan udarac Rubljova, takozvani "pasing šot", poslao je u trku loptu po dijagonali i pogodio samu ivicu terena, iako je Đoković bio na mreži. Novaku nije ostalo ništa drugo nego da aplaudira. Ipak, Srbin je uspeo da dođe do izjednačenja od 40:0, ali Rubljov ipak brani svoj servis gem.

4:3 - Fantastična borba, ali kako je krenulo, trebalo je odmah da odu na taj-brejk. Novi as za Đokovića.

3:3 - Konačno smo videli malo dužu razmenu na ovoj brzoj podlozi, ali je Rubljov ipak osvojio prvi poen. Sada i Rus ispaljuje asove, videli smo ih čak 10 u prvih 25 poena. Razvila se sada borba, ali Rubljov ipak osvaja svoj servis gem.

3:2 - Furiozni Novak opet sa nulom osvaja svoj servis gem!

2:2 - Beležimo i prvi as Rubljova na ovom meču. Novaku je proradio forhend, njegovo ubojito oružje, ali mu ovde donosi samo jedan poen.

2:1 - Sada Đoković dobija sa nulom! Jako brza podloga, a Srbin je na svom servisu ubeležio dva asa

1:1 - Rubljov igra svoju igru – udara jako i najjače što može. Novak se kliza, čuje se škripa patika, ali Rus osvaja poene i svoj servis gem sa nulom.

1:0 - Meč je počeo servisom Đokovića, koji je prva dva poena osvojio na greške Rubljova, a treći i pobednički asom. Ovo je bilo rutinski, Novak osvaja svoj servis gem 40:15.

- Meč samo što nije počeo!

- Rubljov nikada nije dolazio do polufinala završnog Mastersa.

 

 

- Nadal neće u polufinale, to znamo.

- Đoković želi ne samo prolaz u polufinale, već i revanšza poraz u Beogradu ranije ove godine kada je Rus slavio sa 6:2, 6:7(4), 6:0 u finalu turnira 250. Njih dvojica su do sada samo dva puta igrali i rezultat je 1:1.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike