Nole je rešen da osvoji Torino! Ekstremno motivisani Đoković rutinski srušio Cicipasa!

14.11.2022

21:49

0

Autor: A. Š.

Najbolji srpski teniser trijumfalno počeo Završni masters

Nole je rešen da osvoji Torino! Ekstremno motivisani Đoković rutinski srušio Cicipasa!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Sezona za zaborav najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića bliži se kraju. Usled administrativnih zavrzlama, Nole je veći deo sezone morao da provede van ATP tura, ali sve ružne stvari koje su mu se dogodile biće lakše skrajnute u drugi plan ukoliko se takmičarska godina završi trijumfalno.

U nedelju je u Torinu počeo Završni masters sezone, a Novak je dan kasnije svoj prvi meč okončao pobedom. Protiv jednog od predvodnika nove generacije tenisera Stefanosa Cicipasa, Nole je nastavio dominaciju savladavši ga 10. put u 12 dosadašnjih mečeva - 2:0 (6:4, 7:6).

Letimičan pogled da rezultat može da prevari i pruži utisak neke velike neizvesnosti. Ipak, Nole nijednog momenta nije delovao kao neko ko ovaj meč može da izgubi. Već u prvom gemu oduzeo je servis Cicipasu i potom bez greške priveo uvodni set kraju, a koliko je Grk bio daleko od svoje treće pobede protiv Noleta najbolje pokazuje to što je jedinu priliku da mu oduzme servis imao tako što mu je brejk loptu poklonio Đoković uzastopnim duplim servis greškama u četvrtom gemu drugog seta.

BLOG UŽIVO

DRUGI SET

7:6 - Novak je pobedom krenuo Završni masters u Torinu. U taj brejku je slavio 7:4.

6:6 - Siguran je Nole još jednom. Ponovo je osvojio gem uz jedan izgubljen poen, taj-brejk odlučuje pobednika drugog seta.

Profimedia
 

5:6 - Grk je osigurao taj-brejk u gotovo preslikanom gemu odigranom pre nekoliko minuta, samo sa zamenjenim ulogama.

5:5 - Uspešno je Novak pregurao pritisak. Potencijalno odlučujući gem u drugom setu osvojio je uz samo jedan izgubljen poen pri vođstvo 40:0.

4:5 - U narednom gemu Nole će servirati za ostanak u setu, ali za razliku od prethodnih servis gemova Cicipasa, u ovom je uspeo da osvoji dva poena, za 0:15 i 15:30.

Profimedia
 

4:4 - Vodio je Cicipas 0:15 i 15:30, ali je srpski as sačuvao smirenost i rešio gem u svoju korist bez da mu je rival ozboljnije ugrozio servis.

3:4 - Novak u nastavku meča nije bio ni blizu da ugrozi servis Grka.

3:3 - Osvojio je Cicipas prvi poen u gemu, ali to nije previše poremetilo Noleta, koji je sigurno rešio naredna četiri poena za novo izjednačenje u nastavku meča.

 

 

2:3 - I treći put u drugom setu Grk svoj servis gem rešava uz jedan izgubljen poen.

2:2 - Prvi put na meču jedan gem je igran na razliku i srećom pripao je Novaku. Srbin je sa dve uzastopne servis greške poklonio Cicipasu prvu brejk loptu na duelu, ali je potom osvojio tri vezana poena i sačuvao svoj servis.

1:2 - Za razliku od početka meča, Cicipas deluje znatno sigurnije. Još jednom je bez mnogo muke osvojio gem i sačuvao početnu prednost. 

Profimedia
 

1:1 - Sjajan je Nole u dosadašnjem toku meča. Izgubio je dosad samo četiri poena na svoj servis, a svoj prvi servis gem u drugom setu osvaja s nulom.

0:1 - Cicipas prvi put na meču vodi. Uvodni servis gem drugog seta osvaja uz jedan izgubljen poen.

PRVI SET

6:4 - Novak osvaja prvi set! Servis vinerom, uz jedan izgubljen poen, Novak dolazi na set od prve pobede na Završnom mastersu.

 

 

5:4 - Ciciaps je odradio lakši deo posla, osvojivši deveti gem uz jedan izgubljen poen. Nole u narednom gemu servira za osvajanje prvog seta.

5:3 - Sa dva vezana asa, bez izgubljenog poena, Nole dolazi nadomak osvajanja prvog seta.

4:3 - Drugi put uzastopno Cicipas osvaja svoj servis gem bez izgubljenog poena.

Profimedia
 

4:2 - Cicipas je uspeo da zapreti Novaku, stigao je do 30:30, ali je potom uspeo da razljuti Noleta zatraživši podršku publike, pa je srpski as veoma autoritativno osvojio dva poena.

3:2 - Prvi put na meču Ciciaps uspeva da ne izgubi poen na svoj servis.

3:1 - Novak je više nego siguran na startu meča. Uz jedan izgubljen poen u četvrtom gemu zadržao je brejk prednosti.

Profimedia
 

2:1 - Servis vinerom Cicipas osvaja svoj prvi servis gem na meču, iako je Novak i ovoga puta pripretio povevši 15:30.

2:0 - Sigurno, bez izgubljenog poena, Novak je potvrdio brejk iz uvodnog gema meča. 

 

 

1:0 - BREJK! Nole je odmah na startu oduzeo servis Cicipasu! Grk je napravio tri neiznuđene greške i tako značajno olakšao Novaku da iskoristi jednu od dve uzastopne brejk lopte!

- U ponedeljak je objavljena najnovija ATP lista, koja prilično boli Novakove navijače.

- Nole je uoči početka Završnog mastersa bio sjajno raspoložen, pa je na jednom od druženja napravio šou i pozvao mlađe kolege na vino.

- Đoković je u Torinu otkrio i koja mu je najdraža pobeda na Završnim mastersima.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike