Pogled na ATP listu boli! Novakovi navijači ovo ne žele da vide!

14.11.2022

08:54

0

Autor: A. S.

Ipak se sve može promeniti nakon Torina

Pogled na ATP listu boli! Novakovi navijači ovo ne žele da vide!
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP

I dok su najbolji teniseri sveta u Torino, na Završnom masters turniru, izašla je nova ATP lista, koja izaziva nezadovoljstvo kod navijača Novaka Đokovića.

Naime, nakon mastersa u Parizu, gde je Novak poražen u finalu, usledio je pad za jedno mesto, pa je Srbin zauzeo osmu poziciju na rang listi, koju drži i ove nedelje.

Đoković u ovom trenutku ima 3.320 bodova. Njemu su oduzeti poeni jer nije uspeo da obrani titulu u Parizu, kao i sa Završnog turnira, koji se upravo igra. Ipak, situacija se može promeniti upravo nakon Torina.

Najbolji igrač sveta i dalje je Karlos Alkaraz sa 6.820 bodova, drugi je Rafael Nadal koji ima  5.820 bodova, a tandem iz Španije prati Grk, Stefanos Cicipas, sa 5.350 bodova. Potom sledi Kasper Rud, pa Danil Medvedev, a zatim i Feliks Ože-AlijasimAndrej Rubljov, pa nakon Novaka Tejlor Fric i Holger Rune.

Što se tiče srpskih tenisera, Miomir Kecmanović je 30. na svetu sa 1.420 bodova. Filip Krajinović se nalazi na 55. poziciji sa 845 bodova, Laslo Đere je 73. (738), a Dušan Lajović na 100. mestu, ima 566 bodova.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike