On vas uvek natera da igrate najbolji tenis: Novak se prisetio najdraže pobede na Završnom mastersu - Bio je to poseban osećaj (VIDEO)

12.11.2022

10:03

0

Đoković u Torinu juri šestu titulu i rekord Federera

On vas uvek natera da igrate najbolji tenis: Novak se prisetio najdraže pobede na Završnom mastersu - Bio je to poseban osećaj (VIDEO)
Novak Đoković - Copyright Tanjug/Andrea Alfano/LaPreše via AP

Najbolji srpski teniser Novak Đoković od ponedeljka će igrati na Završnom masters turniru u Torinu, gde juri šestu titulu, kako bi izjednačio rekord sa Rodžerom Federerom.

Dok se na severu Italije priprema za prvi meč u grupi, sa Stefanosom Cicipasom, Đoković je razgovarao sa medijima i tom prilikom se prisetio ranijih učešća, pa je izdvojio i najdražu pobedu.

- Mislim da je to moja pobeda nad Rodžerom Federerom u O2 Areni 2012. u Londonu. Dobio sam ga u dva tesna seta. Obojica smo servirali veoma dobro, odlučilo je nekoliko poena, mala margina nas je razdvajala - istakao je Đoković, koji je potom detaljnije govorio o tom meču:

- Kada sam igrao sa Rodžerom, uvek je bilo nepredvidivo ko će slaviti. Znate da će vas on uvek naterati da igrate najbolji tenis da biste pobedili, jer on je uvek igrao na najvišem nivou. Zato je ta pobeda bila specijalna, posebno taj završni poen kada sam pogodio iz pasing šota na meč lopti. Bio je to poseban osećaj.

Novak se na kraju dotakao i uslova u Torinu.

- Imao sam prošle sezone veoma dobre mečeve u grupi. Dobio sam sva tri, onda sam u polufinalu izgubio od šampiona Zvereva. Ovde se igra i na većoj nadmorskoj visini, tako da je drugačije u odnosu na Pariz ili bilo koji drugi veći turnir. Otuda je uvek dobro doći nekoliko dana ranije i odraditi nekoliko treninga - zaključio je Đoković.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike