Treba ukinuti sramnu zabranu: Novak mora da igra Australija open!

25.10.2022

16:56

0

Bivši zamenik sekretara za imigraciju Abul Rizivi smatra da nova vlast mora da promeni odluku, koju je donela Morisonova vlada

Treba ukinuti sramnu zabranu: Novak mora da igra Australija open!
Novak - Copyright AP Photo/Stas Filippov

Krenula je saga oko učešća Novaka Đokovića oko Australijan opena, iako je do prvog grend slema u sezoni ostalo još tri meseca.

Jedni su za Noletov dolazak i ukidanje zabrane, drugi, koji su umanjini su protiv. 

Na strani srpskog tenisera je i Abul Rizivi, nezavisni kolumnista i bivši zamenik sekretara Odeljenja za imigraciju, koji je napisao autorski tekst povodom slučaja našeg igrača.

 

 

U prilog Đokovića ide i taj što se u Australiji promenila vlast i shodno tome se menja i situacija oko njegovog učešća u Melburnu.

On u svom tekstu ističe da Novaku mora da se ukine trogodišnja zabrana ulaska u zemlju "kengura" i da to treba da uradi pod hitno nova vlada.

Rizivi ističe da bivša ministarka unutršanjih poslova Karen Endrjuz koja je donela odluku da se Novaku zabrani ulazak u Australiju totalno pogrešno odradila slučaj i da sada pokušava da odbarni nešto što ne može da se odbrani.

Odnosno da na ovaj način želi da odvarti pažnju sa lošeg načina koji je vodila slučaj vezan za Đokovićevu trogodišnju zabranu. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike