Nole ponovo tema broj 1: To smo hteli da čujemo - Đoković će igrati na Australijan openu!

11.10.2022

15:46

0

Dušan Nikolić, akreditovani stručnjak za imigraciona prava ove zemlje veruje da će Srbin učestvovati na prestižnom grend slemu

Nole ponovo tema broj 1: To smo hteli da čujemo - Đoković će igrati na Australijan openu!
Novak - Copyright AP Photo/Stas Filippov

Polako se približava Australijan open, koji se po običaju igra početkom godine, i naravno glavno pitanje je da li će na njemu učestvovati Novak Đoković. 

Oprečna su mišeljnja, jedni su za, drugi protiv, tako da federalna vlada Australije treba da donese konačnu odluku oko ukidanja zabrane za najboljeg tenisera sveta.

Ohrabruje izjava prvog čoveka Australijan opena Krega Tajlija koji se nada da će Novak posle jedne godine pauze učestvovati na prvom gend slemu u 2023. godini. 

- Đoković je veliki šampion i uvek želimo da se na turniru takmiči najbolji na svetu. Što se tiče njegovog učešća na narednom Australijan openu, to je stvar između njega i nadležnih organa Australije. Znam da bi i on voleo da se pojavi u Melburnu - poručio je Tajli.  

Po protokolu da bi Đoković došao na tlo Australije moraće da podnese zahtev za izuzeće, koji će odobriti ili odbiti federalna vlada.

Tim pitanjem se bavio i Dušan Nikolić, akreditovani stručnjak za imagaraciona prava u Australiji, koji je optimista da bi Nole mogao da nastupa na narednom Australija openu.

- Potencijalni argument može da bude i taj da je u intersu Australije da Đoković nastupa u Melburnu. Moje lično mišljenje da postoje velike šanse da će Nole igrati na Australijan openu - poručio je Nikolić.   

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike