Novak je Novak, turniri pate njegovim izostankom! Trener Rusa ga ranije nije voleo, sada napada političare - Samo on može da kaže šta misli!

24.10.2022

12:43

0

Linar smatra da je nepravda načinjena i u Njujorku

Novak je Novak, turniri pate njegovim izostankom! Trener Rusa ga ranije nije voleo, sada napada političare - Samo on može da kaže šta misli!
Tan2022-9-25_163624390_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

Bivši trener Danila Medvedeva, Žan-Rene Linar, govorio je za ruske medije, pa se dotakao i najboljeg srpskog tenisera, Novaka Đokovića.

Linar smatra da će u slučaju izostanka Đokovića sa Australijan opena u januaru naredne godine, najviše patiti sam turnir.

- Novak je Novak i tako će ostati bez obzira na to da li će igrati na Australijan openu. Ukoliko ne bude igrao, šta će da mu se desi? Samo će turnir da pati. On se bori za sebe i svoja prava i smatram da je u pravu - rekao je Linar koji smatra da je nepravda prema Srbinu načinjena i nedavno na US openu.

 - Generalno, cela situacija oko korone i US opena je puna licemerja. Novak nije mogao da uđe u Ameriku, a u isto vreme ta država nije imala nikakve restrikcije unutar svoje zemlje. Ko je najviše patio zbog toga? Pa turnir. Političari su ti koji ne vole kada neko ko je poznat radi nešto što je u suprotnosti sa njima. Veliki broj tenisera se slaže sa Novakom oko te situacije, ali niko ne sme javno da kaže šta misli. Živimo u takvom svetu, da moraš da kažeš ono što ti je nametnuto. Ista situacija je i sa ratom u Ukrajini, treba da pričaš ono što se od tebe očekuje, ako kažeš nešto drugo, onda si u problemu.

U ovom trenutku, Đoković se sprema za finiš sezone, masters u Parizu, a potom i učešće na Završnom Mastersu.

- Iskreno, nije mi se mnogo dopadao ranije, ali kako se cela situacija odvijala tako sam je sve više cenio. On je jedini teniser na svetu ko može da kaže šta stvarno misli i da radi šta stvarno želi i zbog toga zaslužuje veliko poštovanje. Naravno, jedan od važnih faktora što to može da radi je činjenica da je osvojio sve, jasno je da tako nešto ne bi radio da ima recimo 20 godina i da je na početku karijere. Bilo kako bilo, može da radi ono što želi - zaključio je Linar.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike