Zagrljaj Mirke i Rodžera za večnost! Federer se gušio u suzama dok je zahvaljivao, a onda se Mirka spustila na teren! (VIDEO)

24.09.2022

06:19

0

Noć puna emocija

Zagrljaj Mirke i Rodžera za večnost! Federer se gušio u suzama dok je zahvaljivao, a onda se Mirka spustila na teren! (VIDEO)
Tan2022-9-24_23059372_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

Legendarni Rodžer Federer noćas se oprostio od aktivnog igranja tenisa. Švajcarac je na Lejver Kupu, odigrao poslednji meč u karijeri i to u dublu sa Rafaelom Nadalom.

Iako ovaj susret neće pamtiti po pobedi, u karijeri je osvojio pregršt trofeja, među kojima su 20 grend slem titula, pa je bilo dovoljno razloga za slavlje.

A, nakon što je odigran i poslednji poen u Londonu, na terenu na kome je i te kako voljen, Rodžer je imao i oproštajni govor. Naravno, suze nije mogao da sakrije, a ni Rafael Nadal, kao ni supruga Švajcarca, Mirka.

 

 

- Bilo je predivno, rekao sam momcima da sam srećan, sjajan je osećaj biti ovde. Uživao sam, sve je bilo poslednji put za mene. Svi su ovde, porodica, prijatelji, navijači, nije bilo toliko stresno. Mislio sam u svakom momentu da će nešto da pukne, list, leđa. Meč je bio sjajan ne mogu da budem srećniji - rekao je Federer najpre, pa se zahvalio svima koji su došli: 

- Igrao sam sa Rafom, sve legende ovde Stefan Edberg, Rod Lejver, hvala vam svima. Nisam želeo da se osetim usamljeno na terenu, osetio sam se tako na sekund, ali kada sam se pozdravljao sa timom osetio sam da sam timski igrač. To ne omogućava singl mnogo. Bilo je neverovatno igrati sa njima, kroz ovo višegodišnje putovanje. Sa svim igračim iz mog i drugog tima, bilo je zadovoljstvo igrati. Osećaj je kao slavlje za mene i želim da se osećam ovako na kraju karijere, tome sam se nadao i tako se osećam.

Federer je svoju karijeru opisao kao "neverovatno putovanje", ali je naveo da se nikada nije nadao tolikom uspehu.

- Nikada nije trebalo da bude tako. Bio sam srećan da igram tenis i provodim vreme sa prijateljima. Bilo je savršeno putovanje i opet bih sve isto uradio. Toliko ljudi me je bodrilo i to što navijači rade večeras mi mnogo znači

A potom je usledio deo priče o porodici, kada se Rodžer potpuno slomio, pa je surpuga Mirka morala da "pomaže".

- Zar moramo da pričamo o tome? Do sada sam bio u stanju barem da govorim. Kada sam zamišljao, mislio sam da neću biti da govorim u ovom trenutku. Tu su svi. Moja porodica naravno, toliko smo uživali tokom poslednjih 13 godina. Svi su tu momci, devojke, supruga koja me je toliko podržavala i naravno mogla je da me zaustavi pre mnogo vremena, ali nije. Dozvoljavala mi je da igram i terala da nastavim, stvarno je neverovatna i hvala joj. Hvala roditeljima... Previše je ljudima kojima bih morao da se zahvaljujemo, fantastično je bilo veče, hvala svima - poručio je Federer.

Mirka je nakon toga morala da se spusti sa tribina, kada je uspedio dirljiv zagrljaj supružnika koji imaju četvoro dece.

 

 

Rodžer više nije odgovarao na pitanja, prepustio se emocijama.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike