Rodžer Federer, karijera u fotkama: Gospodin i umetnik sa reketom (GALERIJA)

15.09.2022

14:20

0

Autor: G. F.

Od prvih dana do penzije čuvenog Švajcarca, osvajača ukupno 20 grend slem titula

Rodžer Federer, karijera u fotkama: Gospodin i umetnik sa reketom (GALERIJA)
Đoković i Federer - Copyright Profimedia

Bila je 1998. godina kada se na teniskim terenima pojavilo "čudo od deteta". Neki tamo mali iz Švajcarske, imao je 17 godina i predviđali su mu veliku karijeru.

Rodžer Federer premašio je sva njihova očekivanja i prognoze. Danas, 24 godine kasnije, objavio je da će odigrati još samo jedan profesionalni turnir. Telo više ne može...

Prvu grend slem titulu od ukupno 20 u singlu osvojio je 2003. na vimbldonskoj travi, kojom je gospodario još sedam puta. Ima i olimpijsko zlato (2008. u dublu), Dejvis kup iz 2014, a tri puta se u njegovim rukama našao i pehar Hopman kupa. Između prvog i poslednjeg prošlo je celih 18 godina.

Profimedia
 

Neutralni navijači, ljubitelji tenisa kao igre, bez dileme će reći da je Rodžer (bio) najveći gospodin i umetnik na terenu. Sa toliko elegancije udarce nije izvodio gotovo niko. Njegova popularnost, svidelo se to nama ili ne, u svetu je daleko veća od Đokovićeve, pa i Nadalove. Zapravo, Federer je (bio) najpopularniji aktivni igrač tenisa. A mora se prizanti i da su Nole i Rafa postali bolji igrači jer su imali Rodžera za konkurenta.

Ali, svemu dođe kraj, pa tako i njegovoj bogato karijeri. Prošetajte kroz seriju retko viđenih fotografija kroz njegove 24 godine profesionalnog tenisa i prisetite se golobradog, bubuljčavog čupavca, koji je izrastao u jednog od najboljih svih vremena.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike