Novakova organizacija postaje baš uticajna: Sve više milijardera pomaže PTPA!

07.09.2022

07:41

0

Udruženje profesionalnih tenisera obezbedilo 26.000.000 dolara kako bi se pomoglo teniserima

Novakova organizacija postaje baš uticajna: Sve više milijardera pomaže PTPA!
profimedia-0618746682 - Copyright Profimedia

PTPA organizacija, koju predvodi Novak Đoković dobija sve više na uticaju, a podršku su mu dali milijarderi Ackman i Ahmad Nasar, koji je postao i izvršni direktor. 

Oni su se pojavili u emisiji CNBC i otrkili da su iz filantropskih pobuda podržali PTPA kako bi pomogli teniserama, koji ne mogu da žive od njega.

- Ako niste među 100 najboljih tenisera na svetu, verovatno ćete izgubiti novac na turneji i zaraditi manje od minimalne plate. Đoković je pokrenuo PTPA kao organizaciju za pomoć budućim teniserima, on nije investitor. Međutim, organizacija vraća kapital onima koji su dali doprinos udruženju - dodao je Ackman.

Nasar je objasnio da teniseri nemaju iste pogodnosti i luksuz kao NFL, MLB i MLS igrači, jer ekonomija sporta nije ista. 

- Tenis je globalno popularniji od američkog bejzbola i fudbala, ali čini samo 10 odsto prihoda tih sportova - rekao je Nasar. 

Udruženje profesionalnih tenisera obezbedilo je 26 miliona dolara za finansiranje, najviše zahvaljujući Akmanu, i planira da obezbedi sredstva na terenu i van njega, tako što će uspostaviti sponzore i program grupnog licenciranja. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike